Kultura Kultura

ANA I VIKTOR VIDOVIĆ SVIRALI U ŠIBENIKU

MUSICA APPASSIONATA Vidovići oduševili Šibenčane u prepunom HNK

Ana Vidović i Viktor Vidović, sestra i brat gitaristi iz poznate glazbene obitelji Vidović, gostovali su u Šibeniku na Trećem festivalu “Musica Appassionata”.

Uz koncert koji nakon toga imaju na Krku, to će za ovo ljeto biti njihov jedini zajednički nastup u okviru dužjadranskog kulturnog ljeta.

Ana i Viktor ne sviraju baš često zajedno, kažu - iz jednostavnog razloga što Ana živi u Americi, a Viktor u Hrvatskoj, pa nemaju puno prilike vježbati i pripremati zajedničke nastupe.

A ovaj u Šibeniku bio je - vrhunski. U prepunom foajeu HNK Šibenik istkala se ta fina, intimistička veza između umjetnika i publike, a Viktor će reći da ga Šibenik i inače oduševljava:

“Tako je poseban, intiman i u njemu se osjeća originalni duh Dalmacije. A Dalmacija...

Dalmacija je originalna vrijednost Hrvatske i prava kulturna vrednota kojoj treba posvećivati posebnu pažnju.“ Dodatno inspirirani sredinom i publikom, Ana Vidović i Viktor Vidović predstavljali su tu večer dvije raspjevane gitare u punoj raskoši.

Svirali su Piazzollu, Albeniza, Villa Lobosa, Dyensa, Takemitsua i - Viktora Vidovića. Štoviše, Vidovićev “Rondo gitaristico” na šibenskom koncertu imao je svoju praizvedbu, s autorovom “Kućom na splavi “su i završili koncert, a obje su završne skladbe oduševile publiku.

j. grubač

Naslovnica Kultura