Kultura Kultura

Jedanaesta Pjesnička večer Tina Kolumbića

Hvar - otok koji još ima dušu

Jedanaesta Pjesnička večer Tina Kolumbića

Jedanaestu godinu zaredom hvarski pjesnik i publicist Tin Kolumbić priredio je u Muzeju hvarske baštine pjesničku večer, ovog puta pod nazivom “Moj otok ima dušu“.

U ljetnikovcu Hanibala Lucića, glasovitoga hvarskog renesansnog pjesnika, okupili su se Tinovi prijatelji i ljubitelji poezije iz Hvara, a ni kiša koja je padala te večeri nije ih omela da kušaju koktel mirisa koje sunčani otok nudi i kroz Kolumbićev opus, u nizu proznih slika i pjesama.

Tin Kolumbić govori o Hvaru koji ima dušu ili, kako je pjesnik na početku večeri istaknuo, o Hvaru koji još ima dušu. A to “još“ je upozorenje da je možemo i izgubiti, pa se svatko mora zapitati što treba učiniti kako bi je sačuvao.

Dramski studio mladih iz Hvara izveo je recital sastavljen od Kolumbićevih stihova, a sam pjesnik govorio je svoje pjesme o Hvaru gledanom srcem, o ljepoti otoka koji ima gotovo 200 uvala, ugodnih i radosnih iznenađenja.

Tin Kolumbić govori i o tome kako se želite pretvoriti u školjku Petrovo uho i slušati more, o ljubavi, o poukama iz djetinjstva, o gomilama i njihovom tisućljetnom sjećanju, o vatrometu životne radosti koja izvire iz mirisa bilja te iz svakog zrnca sunčane svjetlosti.

Ljubica Vuko

Naslovnica Kultura