Kultura Kultura

josip pupačić na sedam jezika

KULTURIZAM Brod knjižara ‘navigava’ pod punim jedrima

josip pupačić na sedam jezika

Komedija “Veliki svjetski teatar” Pedra Calderona de la Barke, koja se svaku večer izvodi na pozornici Broda knjižare u izvedbi Jasmina Novljakovića, glumca i redatelja, te glumca i pjesnika Enesa Kiševića, kulturna je atrakcija ovog ljeta na Jadranu. Autor glazbe je čuveni jazz glazbenik i dramski pisac Mate Matišić, a kostime koji se koriste u predstavi radio je Željko Nosić.

Svi autori na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare ujedinili su se kroz stihove More (Dobro jutro more) pjesnika Josipa Pupačića, koji se govore na čak sedam stranih jezika: slovenskom, mađarskom, poljskom, češkom, talijanskom, engleskom i njemačkom.

Američki autor Bruce Sterling i ugledni hrvatski romanopisac i profesor Ludwig Bauer na hrvatskom i engleskom jeziku govore pjesmu engleskog pjesnika Johna Mayfielda “Morska groznica” u prepjevu Ludwiga Bauera.

Cijeli program obogaćen je blues-rock glazbom u izvedbi grupe The Bullfrogs, i to velikih glazbenika iz 70-ih i 80-ih godina. Brod knjižara - Brod kulture, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije MasterCard Europe i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, plovit će od Krka do Makarske do 14. kolovoza, i to redom: Krk, Cres, Starigrad Paklenica, Pag, Sv. Filip i Jakov, Zlarin, Šibenik, Trogir, Supetar, Vis, Milna, Jelsa, Vrboska te Makarska.

R.K.

Naslovnica Kultura