Kultura Kultura

BOGAT PROGRAM PROSLAVE NOVOG OGRANKA ELITNOG KLUBA

Najmlađi rotarijanci darivaju splitsku novorođenčad

BOGAT PROGRAM PROSLAVE NOVOG OGRANKA ELITNOG KLUBA

Svečanost uključuje operni koncert te dražbu Ančićeva reketa i Mihanovićevih grafika, a od prihoda svaka novorođena beba novog splitskog rodilišta dobit će po četiristo kuna

Svečanost uključuje operni koncert te dražbu Ančićeva reketa i Mihanovićevih grafika, a od prihoda svaka novorođena beba novog splitskog rodilišta dobit će po četiristo kuna

Tomislav Mužek pjevat će u subotu na rotarijanskom koncertu
u HNK Split / VOJKO BAŠIĆ / CROPIX
Svečani ulazak u članstvo rotarijanaca Rotary Club Split Novi proslavit će koncertom u splitskom HNK u kojem će ljubitelji fine glazbe imati prigodu uživati u nastupu slavne američke sopranistice Michele Crider, tenora Tomislava Mužeka te baritona Tita Youa.

Koncert pod nazivom “Rotary Club djeci Splita” će se održati u subotu 21. lipnja, s početkom u 21 sat, najavio je predsjednik novoga kluba Goran Kovačević. Ulazak novog ogranka u veliku obitelj bit će popraćen i humanim činom, vrijednom donacijom koja će se, kako sam naziv koncerta govori, uplatiti Odjelu dječje onkologije KBC-a Split, novorođenoj djeci, te Udruzi invalidne djece Zvono.

“Operni prvaci će nastupiti uz orkestar HNK Split i pod dirigentskom palicom Ivana Repušića, a na repertoaru će se naći izvatci iz brojnih poznatih opera. Operna večer koja će oduševiti i najprobirljivije glazbene znalce završit će gala domjenkom u foajeu splitskog HNK”, navodi Kovačević.

Iza primanja nove rotary sekcije u punopravno članstvo obitelji stoji jednogodišnja priprema terena, ali i niz predradnji, na kraju okrunjenih velikom humanitarnom akcijom.

Rezultat je prikupljenih 700 tisuća kuna, od kojih će se 500 tisuća raspodijeliti među bebama koje se rode u prvom tromjesečju u novom rodilištu splitskog KBC-a. Kovačević navodi kako će svaka beba dobiti po 400 kuna, a novčani će dar pratiti i donacija KD Investa.

Pokroviteljstvo na koncertom je preuzela DalCasa Grupa. “Dan svečanog ulaska bit će popraćen nizom manifestacija, među ostalim organizirali smo charter ceremoniju novog kluba te aukciju na kojoj će se, među ostalim, licitirati za teniski reket Marija Ančića, grafike Zvonimira Mihanovića, te mjesto u centralnoj loži za operni spektakl”, kaže Kovačević, navodeći i kako su karakteristika kluba mladi uspješni ljudi iz raznih sfera poslovanja s prosjekom od 34 godine.

Naslovnica Kultura