Kultura Kultura

GOSTOVANJE

‘Duško Radović’ u kazalištu ‘Trešnja’

GOSTOVANJE

Beogradsko pozorište “Duško Radović” gostuje idućeg tjedna u kazalištu “Trešnja” s hitovima “Knjiga lutanja” i “Buđenje proljeća”.

Reputaciju ponajboljega kazališta za djecu i mlade “Duško Radović” je stekao nekonvencionalnim kazališnim eksperimentima u kojima na scenu dovodi mlade, inovativne europske umjetnike, surađujući s djecom svih uzrasta. Njihove recentne produkcije rađene su i s beogradskim maloljetnim delinkventima koji u njima nastupaju.

Pod umjetničkim vodstvom Anje Suše, pozorište “Duško Radović” obišlo je vodeće europske i svjetske festivale i na njima osvojilo nagrade, a nakon velike turneje u Japanu i Koreji, dolaze i u Zagreb, gdje će predstaviti svoje najveće hitove: “Knjigu lutanja” i “Buđenje proljeća”.

Predstavu “Buđenje proljeća”, u režiji Anje Suše, beogradski su kritičari proglasili apsolutnim hitom jer je “svojom svježinom, poetičnošću i iskrenošću udahnula život umrtvljenom i sasušenom tijelu kazališnog Beograda”. Predstava “Knjiga lutanja” izvedena je 14 puta na festivalima. Beogradski će plesni umjetnici tri puta izvesti ovaj nesvakidašnji plesni eksperiment, predstavu za najmlađe.

Tako će se dopremiti golemi scenski balon, pun tehnoloških čuda koja kreiraju prostore neviđene scenske ljepote. “Buđenje proljeća” na programu je u srijedu i petak, 10. i 12. studenog, a “Knjiga lutanja” u subotu i nedjelju, 13. i 14. studenog.

R.K.

Naslovnica Kultura