StoryEditorOCM
Kolumnevlaška posla

Krstičeviću, s Haagom smo završili u dobre

23. ožujka 2016. - 13:30
Zagreb, 161112. Trg bana Josipa Jelacica. Zalbeno vijece Haaskog suda oslobodilo je generale Antu Gotovinu i Mladena Markaca po svim tockama te ce oni biti pusteni na slobodu. Na fotografiji: slavlje gradjana na glavnom zagrebackom trgu nakon oslobadjajuce presude generalima Anti Gotovinu i Mladenu Markacu. Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Jedna saborska prepirka prošli tjedan je podsjetila na potresnu zgodu iz rujna 2000. godine, kad je predsjednik države Stipe Mesić ukazom umirovio sedam visokih časnika.

Cijenjeni je esdepeovac Nenad Stazić kazao kako je Mesić bio u pravu jer su visoki časnici u jednom otvorenom pismu sebi uzeli ovlasti koje im ne pripadaju, na što je ustao ugledni hadezeovac, ratni junak Damir Krstičević, koji je i sam bio jedan od sedmorice umirovljenih, da uzrujano reče: "Ja sam potpisa to pismo sa mojim časnim kolegama generalima, i opet bi ga, gospodine Staziću, potpisa, zato što sam se borija za istinu o Domovinskom ratu. Domovinski rat je čist, on je osloboditeljski i on je donija Hrvatskoj mir i slobodu."

Razmislite, sjetite se...

S pameću koju sad imamo, vratimo se načas do te polit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:38