StoryEditorOCM
KolumneVječni neprijatelj

Ante Tomić: Nezavisne za Hrvatsku sigurno je razbila Udba. Jugoslavenska tajna policija još je uvijek živa i zdrava, bez ijedne bore na licu i sijede u kosi

27. srpnja 2019. - 14:00
Jedna od zadnjih zajedničkih snimki dvojca Nezavisnih za Hrvatsku. Tko je Udbi bio lakši plijen, Esih ili Hasanbegović, čije je hrvatstvo bilo krhkije?

Kad smo ih prije tri ili četiri godine upoznali, oni su bili čvrsto urasli jedno u drugo. Iskusni kirurzi s Rebra gledali su sijamske blizance spojene tjemenom, s jednim, zajedničkim mozgom, i nakon dugog vijećanja zaključili: "Ne, ovo se dvoje ne može razdvojiti. Nijedno od njih ne bi samostalno preživjelo."

To da oni ne mogu jedno bez drugoga naposljetku je bilo i u nazivu njihove organizacije. U Registru političkih stranaka upisani su pod samozatajnim imenom, daleko od bilo kakvog isticanja, skromno i jednostavno "Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku."

A onda su se ipak razdvojili, kao što se pravaške i pseudopravaške stranke i inače, prije ili kasnije, neizbježno razdvoje, razmnožavaju se diobom kao amebe. Hasanbegović je u ponedjeljak okupio šačicu svojih l...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 10:01