More Fotogalerija

Neki drugi svijet

Ljepote Jadrana kakve još niste doživjeli: fascinantni prizori otkrivaju kakva se čudesa kriju pod morem oko naših otoka

Neki drugi svijet
Rui Bernardo - Best of Show
Rui Bernardo - Best of Show
Evgen Suban
Grega Verč
Grega Verč
Grega Verč
Rui Bernardo
Fabio Iardino
Nuno Goncalves
Rui Bernardo
Fabio Iardino
Mauro Apuleo
Nikola Hrženjak
Jos Broere
Nikola Hrženjak

Prirodne ljepote Jadrana po tko zna koji put su se našle u centru pažnje europske javnosti, ovoga puta povodom natjecanja u podvodnoj fotografiji. Riječ je o sad već prestižnom, 3. Maresovom Photo maraton kupu, a rezultati koje su natjecatelji podijelili s javnošću uistinu ostavljaju bez daha.

Fotografije su natjecatelji iz ukupno deset europskih zemalja (Italije, Njemačke, Nizozemske, Portugala, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, Švicarske i Hrvatske) snimali na mikrolokacijama otoka Cresa i Plavnika. Radi se o prostoru jugozapadnog akvatorija otoka Krka, a lokacija je kao stvorena za ovakve pothvate. 

Kandidati su većinom reprezentativci svojih zemalja i renomirani podvodni fotografi, a neki su na lokaciju stigli sedam dana prije samog natjecanja, kako bi istražili prostor akvatorija. Natjecanje se odvijalo u tri kategorije: riba, macro i ambijent, a koliko je borba bila 'tijesna' posvjedočili su nam i suci, Goran Butajla, Milan Tomažin i Gianni Pecchiari.

Ukupni pobjednik 3.Mares UWPMa je Slovenac Grega Verč. Drugo mjesto zauzeo je Portugalac Rui Bernardo, a treće Talijan Fabio Iardino. Poretku unatoč, Portugalac je na koncu ponio nagradu za najbolju fotografiju, a sve radove najbolje plasiranih možete pogledati u našoj fotogaleriji.

U sklopu 3. Mares UWPM kupa održano je i svečano proglašenje online natjecanja 6. Mares Photo maratona. Online, za razliku od live natjecanja, dozvoljava autorima da svoje podvodne fotografije snimljene bilo gdje u svijetu pošalju na natječaj. I ovo natjecanje prepoznato je po svojoj kvaliteti i svakako se nalazi među pet najprestižnijih natjecanja te vrste u svijetu. Ohrabruje da iz godine u godinu raste masovnost, a kvaliteta fotografija je odavno na vrhunskom nivou. Ove godine na natječaju je sudjelovalo 350 natjecatelja iz 46 zemalja. U galeriji Toš u Puntu postavljena je i izložba nagrađenih fotografija s natjecanja.

Naslovnica Fotogalerija