StoryEditorOCM

Tuna Fever Rogoznica 2019Prvi natjecateljski dan big game ribolova: na vaganje je donesena jedna tuna na krmi teška gotovo 63 kilograma; 'Uhvatili smo i jednu težu od 100 kg, ali se uspjela otkačiti...'

2. kolovoza 2019. - 02:24

Pet ribolovnih aktivnosti, od čega jedna tuna na krmi, donesena na vaganje od 62,8 kilograma – rezime je prvog ribolovnog dana petog izdanja međunarodnog nadmetnja u big game ribolovu “Tuna Fever Rogoznica 2019”.

Naime, flota od 30 brodova sa 200 sudionika iz deset zemalja, koliko ih se bori za vizu i odlazak na svjetsku smotru najboljih ribolovaca na velike trofeje dogodine u Costa Rici, isplovila je prvi dan na more te uspjela, nakon brumavanja i traženja velikih tuna, tek jednu i izvaditi na brod. Za rukom, bolje reći štapom i udicom, pošlo je to posadi “Taboo teama” kapetana Valentina Vujasina, te posadi u sastavu: Ivan Klisović, Mladen Ercegović i Zoran Spasić.

- Otišli smo na krajni jug ribolovne zone i oko podne već imali prvu ribu na štapu, za petnaestak minuta i na krmi. Druga nam je stigla oko 13.10 sati, tu smo snimili i pustili, dobili bodove, no druge dvije su nam pobjegle. Ona zadnja je imala preko sto kila, i dok sam je dovukao do broda, uspjela se otkačiti s predveza od 70 libri – stručno nam referira događanja s mora, kapetan Vujasin iz Pakštana, koji minulih 15 godina je redovit na big game nadmetanjima, adrenalinom je zadojen za taj ribolov i nadmudrivanje s morskim krasoticama.

Tešku tunu, i onu približnu trima znamenkama u kilogramima, imali su na još jednom brodu, “Gladijatoru” mladog kapetana Andija Županovića, no nakon sat i pol borbe sa grdosijom, i ona je na dvadeset metara od broda – otpala. Vratila se u dubinu, u morsko plavetnilo, pa se na kraju prvog ribolovnog dana bodovi pišu samo posadi “Taboo teamu”, njih 679,6 boda.

Nakon vaganje njihove tune na rogozničkoj rivi, što je prava atrakcija za brojne turisti, koji baš i nemaju priliku slikati se uz morsku krasotice tek izvađenu iz dubina, pa je bilo i komentara okupljenih “kako izgleda kao sa slike”, svojim nastupom i koncertom sve je zabavila mlada pjevačica Ivana Orlić, pa je publika pjesmom zaželjela posadama i sutrašnje mirno more, uz dobar ulov. Sve u organizaciji splitskog kluba "Big game Croatia", Općine Rogoznica, Turističke zajednice Općine Rogoznica, te po pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, i ministarstava i turizma i poljoprivrede, kao i Hrvatske turističke zajednice, te Šibensko-kninske županije i Turističke zajednice šibensko-kninske županije.

23. travanj 2024 13:18