More Vijesti

ACR ELECTRONICS

Nova led signalna svjetla

ACR ELECTRONICS

ACR Electronics (dio američke kompanije Drew Marine) je na nedavno održanom sajmu Seawork International u Southamptonu predstavio četiri nova signalna LED svjetla namijenjena spašavanju brodolomaca i ljudi u opasnosti.

Modeli C-Strobe i C-Strobe H2O su osobna signalna svjetla koja se lako postavljaju na spasilačke prsluke jer teže samo 40 grama i imaju gabarite 14x3,5x3 cm. Za razliku od brzogorećih signalnih baklji, popularnih bengalki, na temperaturi od 30 Celzijevih stupnjeva ova svjetla u bljeskajućem modusu mogu raditi čak 120 sati.

C-Strobe i C-Strobe H2O su dobili sve potrebne USCG/SOLAS certifikate, a LED dioda smještena u njihovu vodonepropusnom kućištu ima snagu od 45 lumena. Oba se svjetla uključuju ručno preko prekidača, dok se verzija H2O aktivira i automatski u dodiru s morem.

Inačice LED C Light i C Light H20 imaju skromnije performanse. Naime, u njima su LED diode svjetlosne snage 20 lumena, dok je vrijeme kontinuiranog rada ograničeno na 30 sati. Sva četiri signalna svjetla tvrtke ACR Electronics će se uskoro pojaviti na svjetskom tržištu i cijena im još nije poznata. 

Naslovnica Vijesti