More Vijesti

bravo za posadu!

Manevar koji će ući u anale jadranske plovidbe: pogledajte kako je 'Korčula' akoštala na hvarsku rivu

bravo za posadu!

Budući da su srednjodalmatinski škoji, osobito zimi, zbog nevremena vrlo često odsječeni od svijeta početkom siječnja smo imali pravu vijest kada je trajekt 'Lastovo' s linije Ubli - Vela Luka - Split (br. 604) nakon jednog desetljeća prvi put pristao u Hvaru i ukrcao putnike za Split.

Time se zapravo obistinila najava Otočnog sabora o takvoj mogućnosti, premda su se Hvarani za nju godinama bezuspješno zalagali, no brod u obrnutom smjeru naprosto nikada nije dotaknuo hvarsku rivu.Naravno, nikome nije jasno zašto se to ne čini, međutim, jučerašnji dan će ipak ući u anale jadranske plovidbe. Trajekt 'Korčula' riječke "Jadrolinije" koji je iz Splita prema Veloj luci i Ublima krenuo u 18 sati pristao je oko 19.30 sati u hvarski porat da bi 'pokupio' grupu otočana koja je putovala na medicinsku rehabilitaciju u specijalnu bolnicu "Kalos" u Veloj Luci.

Prema tome, bravo za posadu 'Korčule', bravo i za hvarske privezivače koji su putnicima pomogli unijeti prtljagu na brod, sve se može kada ima dobre volje, možda je ovo doista nova stranica suživota onih koji pružaju usluge prijevoza i žitelja naših otoka.

 

Naslovnica Vijesti