More Vijesti

ZADNJA FAZA SANACIJE

Rekonstrukcija i uređenje povijesnog Mandrača u hvarskoj luci gotova do svibnja

ZADNJA FAZA SANACIJE

Zaposlenici splitskog "Spegre inženjeringa" obavljaju završnu, treću fazu sanacije povijesnog Mandrača u gradu Hvaru. Radovi uključuju rekonstrukciju i uređenje postojećeg obalnog zida s uređenjem operativne površine obale. Ukupna investicija iznosi 1.730.827 kuna, a sanacija bi trebala biti okončana u svibnju.

No, to nije sve što Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije radi u gradu podno Španjole. Započela je i dogradnja operativne obale o kojoj se već godinama govorilo. Ravnatelj Lučke uprave Domagoj Maroević kaže da je područje obuhvata projekta na istočnoj strani luke, a predstavlja produženje postojeće operativne obale luke za 45,45 metara u smjeru juga sa završetkom obale u širini "glave" od 20,15 metara.

Riječ je o značajno većoj investiciji, od 10.686.265 kuna, a radovi, koji su povjereni tvrtki "Pomgrad inženjering", trebali bi biti dovršeni do kraja 2017. godine.

Inače, "glava" će se lomljenim obalnim zidom povezati s postojećom dužobalnom šetnicom. Produženje obale omogućit će prihvat većih plovila, pa su predviđeni i završni radovi komunalnog uređenja na novoj operativnoj površini nakon što ona bude izgrađena.

Naslovnica Vijesti