More Vijesti

RAJSKI ATOL KAO INSPIRACIJA

Obama piše memoare na otoku Marlona Branda

RAJSKI ATOL KAO INSPIRACIJA

Mjesec dana na egzotičnom rajskom otoku odmor je o kojem mnogi sanjaju, ali mnogima ostvarenje takvog sna nije moguće, prvenstveno zbog financijskih razloga. No, novac nije problem za bivšeg američkog predsjednika Baracka Obamu koji je upravo počeo jednomjesečni boravak u Francuskoj Polineziji, najvećim dijelom na atolu Tetiaroa koji je 1967. godine kupio slavni glumac Marlon Brando.

Uz milijune zarađene prije i tijekom boravka u Bijeloj kući, Obama je, zajedno sa suprugom Michelle, obiteljskom bogatstvu nedavno dodao više od 60 milijuna dolara koliko je predsjednički par dobio od izdavačke kuće Penguin Random House za memoare koje će odvojeno napisati. Kako je poznata njegova ljubav prema odmorima u tropskim krajevima, nedavno je s milijarderom Richardom Bransonom uživao u vodenim sportovima na Britanskim Djevičanskim Otocima, nije nikakvo čudo da je odlučio neko vrijeme provesti na prekrasnim otocima Francuske Polinezije, arhipelagu u južnom Pacifiku od 118 otoka, među kojima je i Bora Bora.

Obama je na Tetiarou, koja se nalazi tridesetak milja od Tahitija, stigao sam i zasad nije poznato hoće mu li se i kada pridružiti supruga i kćerke, nisu najavljeni ni bilo kakvi politički susreti tijekom njegova boravka u tom dijelu svijeta, a možda mu je potreban mir kako bi počeo pisati memoare. Boravit će u luksuznom ekološkom resortu "Brando" u čijem je sastavu 35 vila u kojima noćenje košta između dvije tisuće i 12.300 eura. Svaka vila ima vlastiti bazen i dio plaže u zaštićenoj laguni zbog čega gosti imaju dojam da su sami na atolu, a na raspolaganju je i nekoliko ugostiteljskih objekata, od bara na plaži do sjajnog restorana čiji je jelovnik osmislio Michelinovim zvjezdicama ovjenčani slavni chef Guy Martin.

Marlon Brando je na Tetiarou došao kad je snimao "Pobunu na brodu Bounty" i kazao je kako je tamo bliže raju i svojoj kolegici iz filma Tariti koja je 1962. postala njegova treća supruga, a razveli su se deset godina kasnije. Slavni glumac je na otoku živio u bungalovu koji je još tamo, a sad u njemu borave ekološki istraživači. Brando je po svaku cijenu želio sačuvati prirodnu ljepotu, bioraznolikost i kulturno bogatstvo atola koji je trebao postati centar za istraživanja i edukaciju i model održivosti, te ga je odlučio pretvoriti u luksuzni ekoresort koji će ujediniti najnovija dostignuća u zelenoj tehnologiji, znanstvenim istraživanjima i vrhunski luksuz...

Naslovnica Vijesti