More Vijesti

APNEJAŠI NA BLISKOM ISTOKU

Goran Čolak osvojio zlatnu masku Dubaija

APNEJAŠI NA BLISKOM ISTOKU

Na 11. Fazza Freediving Competitionu kojim započinje međunarodna sezona ronjenja na dah, Goran Čolak je ostvario izuzetan rezultat i ponovno se uspeo na najviše postolje. U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena sportskog centra Hamdan, Goran je s rezultatom od 10:19 nadmašio Poljaka Mateusza Malinu (9:56) i prošlogodišnjeg pobjednika i vlasnika Guinnessovog rekorda, Srbina Branka Petrovića (9:34).

Ovo je i Goranov najbolji rezultat u Dubaiju gdje je u posljednjih sedam godina bio na postolju. Organizatori su posebno naglasili kako je Goran zbog problema s bubrezima prošle godine pauzirao čak šest mjeseci. Time je ova pobjeda još i veća:

"Znao sam da sam spreman i jak, ali sam strpljivo čekao svoju šansu. Kad se pogledaju rezultati prva tri mjesta, ovo ne samo da je bilo najjače natjecanje održano u Dubaiju, nego i najjače natjecanje u statici održano ikad u povijesti ronjenja na dah".

Među deset finalista kvalificirali su se i Hrvati Veljano Zanki, Bruno Šegvić i Budimar Sobat. Jedan od snažnih motiva za sudjelovanje na natjecanju je i bogati nagradni fond, odnosno skupocjeni terenci koji nakon dodjele u pravilu završavaju prodani u obližnjim salonima. Natjecanje organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed.

Naslovnica Vijesti