More Vijesti

nesreća na moru

Peljar pao s broda prilikom ukrcaja i poginuo

nesreća na moru

Američka Obalna straža istražuje smrt peljara u luci Corpus Christi, koji je, prema izvješćima, u subotu, 16. lipnja, pao s broda prilikom ukrcaja, piše Corpus Christi Caller Times.

Prema priopćenju Obalna straža je dobila izvješće u subotu oko 13.30 sati da su dvije osobe u moru u kanalu LaQuinta. Brod je pronašao obojicu, no jedan je bio u nesvijesti kad su ga izvukli iz mora, navodi se u izvješću.

Žrtva je identificirana kao kapetan Robert Louis Adams (65), koji je od 1989. godine radio za Aransas-Corpus Christi Pilots kao peljar i bio je jedan od trojice najstarijih pilota.

Henry de la Garza, glasnogovornik udruge Aransas-Corpus Christi Pilots, izjavio je za Times da se Adams penjao na brod kada su popustile ljestve, uzrokujući pad u more s visine od šest metara, Pomorac.net

Tvrtka Aransas-Corpus Christi Pilots je odgovorna za pilotažu brodova u luci i navigaciju kroz kanal Corpus Christi i La Quinta.

Luka Corpus Christi, s izravnim pristupom zapadnom dijelu Meksičkog zaljeva, peta je po veličini luka u Sjedinjenim Američkim Državama u ukupnoj tonaži.

Naslovnica Vijesti