More Vijesti

U PRODAJI NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

Dogodine obvezni prsluci za spašavanje

U PRODAJI NOVI BROJ NAUTIČKE REVIJE

U srcu smo ovogodišnje nautičke sezone. Jadranom plovi golema flota brodica, jedrilica i jahti, a u divljim uvalama i na sidrištima teško je naći slobodnu bovu ili metar praznog prostora za spuštanje sidra. Velika gužva na moru već se dulje vrijeme negativno odražava na sigurnost plovidbe, što je i glavna tema novog broja 257 magazina "Otvoreno more", koji je upravo stigao na kioske.
U tekstu "Dogodine stižu obvezni prsluci" govori se o pripremi novog Pravilnika o brodicama i jahtama, sa strožim tehničkim kriterijima za prijevoz putnika i iznajmljivanje, dok drugi dio teme pod naslovom "Pratite prognozu i poštujte more" donosi set savjeta nautičarima za izbjegavanje nevolja na moru od strane čelnih ljudi Središnjice za traganje i spašavanje.
Ljeti mnogi uživaju u ronjenju, a zadnjih godina u modi su mini aparati za disanje, koji se često koriste bez ikakve obuke, pa čak i daju djeci kao "zabava". Zbog čega to nimalo nije
pametno, objašnjava naš najpoznatiji stručnjak za medicinu ronjenja dr. Nadan Petri u tekstu "Male boce za velike nevolje". Neki, pak, vole sve veliko, pa je tako američka tvrtka "Mercury Marine" izbacila, a "Otvoreno more" predstavlja, čak 12 novih penti s osam cilindara zapremine 4,6 litara i snage 225 do 300 KS, što je godišnji rekord u njihovoj 79 godina dugoj povijesti. Koliki će, pak, biti vaš osobni rekord u ribolovu na điti, ne znamo, ali u tome će vam sigurno pomoći tema "Noću iz plovila do bogatog ulova". Uz testove novog Merry Fishera 10,95 i moćnog gumenjaka XO Defender, sve spomenuto tek je mali dio zanimljivog sadržaja novoga broja najtiražnije i najčitanije hrvatske nautičke revije.

Naslovnica Vijesti