More Vijesti

Gdje je bio?

Nakon devet dana pronađen nestali tanker, posada živa i zdrava

 Gdje je bio?

Tanker „Pantelena“ pod panamskom zastavom koji je nestao 14. kolovoza, pronađen je u vodama Konga, potvrdilo je u petak, 24. kolovoza, Ministarstvo vanjskih poslova Gruzije.

Ministarstvo je izjavilo da je 17 gruzijskih pomoraca javilo da su živi i zdravi, dodajući kako brod plovi prema luci Lome u Republici Togo. Prema ruskim medijima, na brodu su i dva ruska pomorca.

Prema posljednjim informacijama brodarska tvrtka Lotus Shipping iz Grčke surađuje s vlastima kako bi posadi omogućila hranu, piće i ostale namirnice po dolasku u luku.

Pojedinosti o nestanku broda nisu otkrivene i ministarstvo je reklo da će javnosti pružiti potrebne informacije kada brod stigne u sigurne vode, prenosi Pomorac.net

Gruzijski TV portal 1tv izvijestio je da je brod zapravo bio otet od strane naoružanih pirata koji su posadu devet dana držali zatvorenu na brodu. Citirajući kapetana broda, Lasha Gadilla, tv portal je rekao da su pomorci pušteni deseti dan, međutim, uvjeti njihovog puštanja nisu otkriveni.

Istraga o incidentu u suradnji s Panamskim registrom brodova i drugim relevantnim vlastima je u tijeku, uključujući pomorske snage u regiji.

Tanker izgrađen 2006. plovio je u Gvinejskom zaljevu, poznatom po piratskim napadima, kada je nestao s radara.

Naslovnica Vijesti