More Vijesti

posebno iskustvo

Mladi Šibenčani jedrili sa zlatnom braćom Fantela

 posebno iskustvo

Braća Šime i Mihovil Fantela priuštili su djeci iz Šibenika posebno iskustvo jedrenja isplovivši jutros iz marine D-Marin Mandalina. Više od dvadeset mališana u dobi od 8 do 14 godina družilo se sa svojim jedriličarskim idolima na Danu jedrenja i zajedno s njima plovilo u vodama ispred marine.

Braća Fantela tako su s najmlađima podijelili tajne jedrenja i savjete kako ostvariti sve svoje želje i snove. „Jako smo sretni da smo dobili priliku približiti jedrenje djeci te se nadamo da smo uspjeli potaknuti neke mlade entuzijaste da se i sami okušaju u ovom sportu. I naši su počeci bili vrlo skromni, u vrlo zahtjevnim uvjetima, ali radom i trudom dokazali smo da je sve moguće. Tu poruku želimo poslati i djeci koja su se danas družila s nama", izjavio je Šime Fantela.

Glavni sponzor braće Fantela od prvoga trenutka je Dogus grupa koja ulaganjima i organizacijom najprestižnijih nautičarskih događanja snažno ulaže u razvoj jedrenja u Hrvatskoj. „Kao sponzor braće Fantela, izuzetno smo ponosni na njihov svjetski uspjeh, a posebice na volju da svoje bogato iskustvo i znanje podijele s malim Šibenčanima i djecom iz okolice Šibenika.

Djeca su vidno uživala u druženju sa Šimom i Mihovilom, a s jedrilice su sišli puni dojmova koji će im, sigurni smo, biti sjajan vjetar u leđa da i oni krenu stopama naših svjetskih prvaka", ističu u D-Marin grupi.

Naslovnica Vijesti