More Vijesti

više od 300 izlagača

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show: pogledajte što se sve nudi na Zapadnoj obali, na svečanosti su se mogla vidjeti i brojna poznata lica

više od 300 izlagača

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svijeta, a veliki novitet sajma je teglenica iz "Brodotrogira", površine 2700 kvadrata, na kojoj će se održavati zabavni sadržaj.

- Zbog lošeg vremena i kiše tijekom proteklih sedam dana, otvorenje sajma morali smo prolongirati za jedan dan, ali današnje sunce dokaz nam je da smo povukli pravi potez. Nakon osam godina krize ponovno smo počeli rasti i u odnosu na prošlu godinu, prema našim procjenama, rastemo oko 20 posto. Slavimo 21. izdanje, a imam osjećaj kad da smo jučer krenuli s ovom pričom. Ponovno ćemo biti jedan od najvećih nautičkih sajmova na svijetu - poručio je organizator Vicenco Blagaić.

Svi posjetitelji petodnevne manifestacije imaju priliku na jednom mjestu upoznati sve značajne aktere globalne nautičke industrije, ali i vidjeti 17 hrvatskih i šest svjetskih premijera brodova.

- Nautički turizam je uz plaže, sunce i more, naš najbolji turistički proizvod koji smo dignuli na zavidan nivo. Prema zadnjem, Tomas istraživanju, zadovoljstvo naših turista u nautičkom turizmu raste, a mi ćemo i dalje poticati inovativnost i kreativnost kako bi taj napredak bio još veći - kazao je Ivo Bašić, glavni tajnik Ministarstva turizma.

Župan Blaženko Boban istaknuo je kako je nautički turizam jedan od najvažnijih segmenata razvoja, jer "ploveći gosti" svojim dolaskom ne opterećuju frekventne urbane sredine nego su smješteni u uvalama, ali i troše više nego ostali.

Splitski klub olimpijaca u sklopu sajma uručio je zlatnom veslačkom olimpijcu iz 1952. Duji Bonačiću plaketu povodom proslave 90. rođendana.

Na svečanom otvorenju još su bili gradonačelnik Andro Krstulović Opara, Dragan Kovačević, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore, te Alijana Vukšić i Joško Stella, vodeći ljudi gradske i županijske Turističke zajednice.

Sajam se zatvara u ponedjeljak navečer, a cijena ulaznica iznosi 50 kuna. 

 

Naslovnica Vijesti