Mozaik Društvena mreža

'ŽELIMO POSLATI PORUKU'

Svi su gledali što rade ova Splićanka i Novosađanka, postale su atrakcija festivala; Neki su skeptični: može li ovo proći u Splitu?!

'ŽELIMO POSLATI PORUKU'

Zajednička fotografija djevojaka s hrvatskim i srpskim nacionalnim obilježjima, snimljena na novosadskom festivalu EXIT, danas je prohujala brojnim profilima na društvenim mrežama i regionalnim portalima.

Kako se ispostavilo, riječ je o prijateljicama, Splićanki iris, koja je na EXIT stigla ogrnuta zastavom Republike Srbije, u društvu prijateljice, Novosađanke Jelene, koja je odjenula hrvatski dresu.

Kako je festival EXIT ranije ove godine pokrenuo veliku regionalnu akciju #SHARELOVE, inspiriran hrabrošću Zadranina Jure Zubčića , koji je ispravio grafit koji je izražavao nacionalnu mržnju, Irisina i Jelenina pojava izazvala je oduševljenje na Petrovaradinskoj tvrđavi.

"Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga tko smo i smatramo da bi se i ostali ljudi trebali tako ophoditi jedni prema drugima.

Zar je uopće bitno tko je odakle, tko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo se mi mladi trebamo osloboditi tih okova i granica...” - komentirala je Jelena iz Novog Sada.

Jelena je višestruko zadovoljna, jer su se sjajno provele na festivalu:

"Iris je ovo prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći Exit i naravno provela sam se i više nego prelijepo, svitanja uz drage ljude i taj divan osjećaj ne mogu se lako opisati.

U našem društvu se ne gleda tko je koje nacionalnosti, niti radimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega... Želimo poslati poruku da se konačno treba gledati u budućnost, a ne u prošlost i trebamo učiniti da se više nikada ne dogodi onako nesto strašno kao što je rat, jer smo isti!" - apostrofirala je Jelena.

Budući su ovako uspješno promovirale ideju Exita, Iris i Jelena su od organizatora dobile ulaznice za Sea Dance festival, koji će se održati od 30. kolovoza do 1. rujna na plaži Buljarica u Budvi.

Objavljena fotografija na društvenim je mrežama izazvala brojne komentare, u najvećem dijelu izrazito pozitivne i inspirativne, no dakako da se uvijek nađu i oni skeptični.

"Jelena, probaj sa svojom zastavom doćiu Split. rezervirat ćemo ti mjesto na intenzivnoj..." jedan je od takvih.

 

Naslovnica Društvena mreža