StoryEditorOCM
Hranadobra spiza

Fešta za oči i nepce: doznajte koje su nam recepte povjerili u kornatskom restoranu "Fešta"

Piše PSD.
6. srpnja 2014. - 12:15
Nevjerojatan i zanimljiv bio je put kornatskog restorana "Fešta", od početaka u kamenoj prizemnici s teračicom, do
jedne od najprestižnijih točaka na jadranskoj otočnoj gastronomskoj karti. "Fešta" je nastala na posjedu murterske
obitelji Mudronja, a Mudronje su inače Žutari: Kornatari, ali oni izvan nacionalnog parka. Taj je prvi restorančić u uvali golubovac vodio Mirko Mudronja, čovjek koji je leutom vozio kamen sa stare kuće na kopnu kako bi na Žutu niknula izgledom istovjetna.

Nnije to jedini detalj osebujne priče o ugostiteljstvu obitelji Mudronja, a kako su počeli, tako su i nastavili kad je restoran
preuzeo mirkov sin, a današnji vlasnik Krešimir Mudronja. Krešimir je od glave do pete obrazovani ugostitelj – ne samo po formalnoj naobrazbi, jer je magistrirao na ho...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:50