StoryEditorOCM
Hranaprobajte pa odlučite

Može li meksička čokoladna rožata konkurirati dalmatinskoj?

Piše PSD.
20. siječnja 2015. - 21:02
Rožata, tradicionalna dalmatinska slastica, i dalje je jedan od omiljenih deserata kada kod kuće treba pripremiti nešto slasno, jednostavno i nimalo skupo.

Jaja, mlijeko, šećer i arome sve su što vam treba za 'običnu' rožatu, no uz samo još dva sastojka možete dobiti i malo drugačiji desert, slatku deliciju koja će iznenaditi i obradovati vaše ukućane i goste.

Radi se o meksičkoj inačici ove obožavane karamel kreme, čokoladnoj rožati oplemenjenoj aromom cimeta.

sastojci:

- 30 dkg šećera
- 15 dkg tamne čokolade
- 400 ml mlijeka
- 4 jaja
- cimet
- vanilin šećer
- korica naranče i limuna

priprema:


- stalno miješajući, šećer (15 dkg) otopiti na laganoj vatri dok ne dobijemo tekući karamel. Dobivenu smjesu izliti u kalup, okrečući posudu razliti po stijenkama te ostaviti da se ...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:10