StoryEditorOCM
Hranatopi se u ustima

Razveselite nepce i ispecite sočnu čokoladnu anđeosku pitu s kremom od vanilije i lješnjaka

Piše K.J.
18. siječnja 2017. - 23:12
iStock-464918789

Zasladite se i pripremite za desert tortu za svačiji ukus. Trebat će vam samo pola sata i malo dobre volje, piše Prevention

Sastojci koji vam trebaju su: dva jaja, žličica soli, pola šalice šećera, pola šalice samljevenih lješnjaka, jedna i pol žličica vanilija šećera, čokolada za kuhanje, tri žlice vode, šalica tučenog vrhnja.

Istucite jaja sa solju dok vam smjesa ne postane pjenasta. Dodajite polagano šećer, miksajući sve dok se malo ne stvrdne. Pomiješajte lješnjake s vanilijom pa umiješajte u prvu smjesu sa jajima. Stavite u zdjelu za pečenje i pecite na 150 ℃, 50 minuta. Nakon vađenja iz pećnice ohladite. 

Pomiješajte čokoladu i vodu te otopite na vatri, miješajući. Ohladite i dodajte još žličicu vanilije pa pomiješajte s tučenim vrhnjem. Ostavite pola&n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:30