Ako vam je dosta čipsa, ili možda ne čipsa, ali svakako osjećaja u stomaku koji vam ostaje nakon što progutate vrećicu ove slane grickalice, možda je vrijeme da pokušate nešto iz kućne radinosti.
Kako se bliži utakmica naš reprezentacije s Danskom, a ova će nam sigurno spaliti barem pokoji živac, ne trebaju vam još i kupovne gricalice koje će vas samo napuhati i nadebljati.
Zato donosimo recept za 3 vrste začinjenih i ukusnih "snackova"; sastojke za njih vjetojatno već imate kod kuće. Tegla slanutka, jedna tikvica i kukuruz kokičar su, uz začine, sve što vam treba kako bi vam večer bila potpuna.
1. Kokice s kurkumom
Kokice su vjerojatno najbolja opcija kada su u pitanju grickalice. Napravite ih sa što manje ulja i začinite ih kurkumom u prahu i čilijem.
2. Čips od tikvice
Tikvicu izrežite na što tanje kolutiče, posolite, popaprite i nakapajte malo limunova soka i maslinovog ulja po njima. Zatim ih rasporedite po plehu i "pecite" na 100 stupnjeva oko sat vremena. Na taj način će se osušiti i postati hrskave, poput čipsa.
3. Slanutak s crvenom paprikom
Teglu slanutka ocijedite i dobro osušite. Bobice začinite crvenom paprikom, solju i paprom, dodajte malo ulja, pa sve rasporedite po plehu. Pecite 30 - 40 minuta na 200 stupnjeva, a nekoliko puta tijekom pečenja malo ih preraspodijelite po površini.