StoryEditorOCM
Hrana'Chefs Stage'

Sinjski arambašići i srdele na savur zavonjali na šibenskoj tvrđavi vrhunskim chefovima, u 'narodskoj' spizi guštaju i oni ovjenčani Michelinovim zvjezdicama

18. ožujka 2019. - 12:51
chefs_stage13-180319

Šibenska tvrđava Barone poslužila je kao spektakularna pozornica za današnji početak drugog "Chefs Stagea", najveće regionalne gastronomske konferencije, koja je okupila cijelu svitu ne samo domaćoj javnosti poznatih lica, već i svjetski relevantnih gostiju.
Najpoznatija je svakako slavna Elena Arazak, chefica baskijskog restorana “Arzak” koji je u vlasništvu njene obitelji već 120 godina, a od 1989. godine kontinuirano uspjeva obraniti maksimalne tri Michelinove zvijezdice.
- Prvi put sam u Hrvatskoj, no već godinama slušam od svojih kolega samo hvalospjeve na račun lijepih krajolika, povijesnih gradova, ali i okusa namirnica koje koristite u tradicionalnoj kuhinji. Posebno se veselim kušati riblje specijalitete koji su moja vječna opsesija, ali sireve, vina i deserte. Svaki ch...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 01:43