StoryEditorOCM
Hranajelo koje se ne zaboravlja

Ma kakva pizza, ljeti će vam više prijati ovaj starinski, dalmatinski specijalitet! Pun je mediteranskih okusa i predobar uz čašu vina, a zgodna je i plažna marenda

Piše T.S.M.
5. kolovoza 2019. - 11:50
shutterstock_472297474

Baš ste ste uželjeli pizze? Ili zapravo samo želite nešto pečeno, hrskavo, sočno i puno ljetnih okusa? Koji god da je vaš odgovor, pokušat ćemo vas nagovoriti da isprobate recept koji donosimo u nastavku.

Jelo je starinsko, dalmatinsko, premda mu korijeni, tvrde upućeni, sežu u grčku ili možda rimsku kužinu. To se vjerojatno odnosi na verziju bez pomidora, jer, kao što znamo, oni su nam stigli tek nakon otkrića Amerike. Da, jelo se sprema u dvije verzije, kao, tvrde poznavatelji, rezultat davnašnje zavade između dva otočka mjesta, pa  tako postoje komiška i viška. Pogača, naravno!

A post shared by Izgubljeni Recepti (@stariizgubljenirecepti) on

19. travanj 2024 21:42