StoryEditorOCM
HranaPOVRĆE KOJE OBOŽAVAMO

Ovo sjajno jelo možete pripremiti i unaprijed, a trajat će vam i do tri dana; Otkrivamo i hit sastojke za 'pohanje' s kojima ćete dobiti hruskavu i ukusnu koricu za polizati prste

8. kolovoza 2019. - 14:43

Pohane balancane (patlidžani) u pećnici jelo je koje je hrskavo izvana i nevjerojatno mekano iznutra, a može se poslužiti i kao prilog krumpir salati ili palenti s umakom od rajčice.

Ovako pripremljene nisu ništa neukusnije od onih prženih u ulju, naprotiv, bolje su jer se peku u pećnici i nisu previše masne. Imaju božanski ukus, a prejednostavne su za pripremu.

Kad se zaljubite u balancane rado ćete istraživati recepte za ovo sjajno ljetno povrće, među kojima su i curry od balancana, kremasti umak, pizza od balancana, salata...

No ono što trebate znati o pripremi balancana u pećnici je slijedeće:

• balancane narežite na približno jednako debele komade da bi se ispekle ravnomjerno,

• pohajte ih u brašnu, jajima i krušnim mrvicama,

• prije pečenja ih poprskajte uljem, najb...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 03:09