Mozaik Gastro

Recept za isprobati

Desert idealan za 'nespretne' u kuhinji: možda zvuči kao kalorijska bomba, ali vrlo je lagan, još je i preukusan; 'Začinite' ga voćem ili čokoladom, guštat ćete

Recept za isprobati

Poznati i vrlo jednostavni desert napravljen od kuhanog vrhnja uklapa se u tople dane jer se poslužuje hladan.

Panakota ili krema od vrhnja radi se u mnogo varijanti ali najčešće sa voćem ili čokoladom. Može se samo preliti i ukrasiti dodacima, a posebno je ukusno ako se voće umiješa u kremu. Vrlo je pogodno bobičasto voće koje kada se skuha, zgusne se i otopi, može se koristiti svježe ili smrznuto, tako da možete uživati ​​u voćnoj panakoti tijekom cijele godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Claudia Fornaciari (@claudiae_net) on

Sastojci za 4 osobe:

250 g malina

3 dcl slatkog vrhnja

1 mahuna vanilije

4 kriške želatine

3 žlice šećera

1 tabla čokolade

Priprema:

Maline istresite u lonac i dodajte šećer. Zagrijavajte do vrenja, zatim kuhajte polako i miješajte nekoliko puta dok se zgusne a onda izmiješajte štapnim mikserom. Ohladite. U međuvremenu, vrhnje ulijte u drugu posudu i dodajte mahune vanilije. Ostavite da lagano kuha nekoliko minuta, a zatim dodajte želatinu koju smo pripremili prema uputama na omotu.

Ohladite malo i umiješajte ohlađene maline. Izlijte u posudice koje ste prethodno oplahnuli hladnom vodom da se sadržaj ne zalijepi. Stavite ih u hladnjak nekoliko sati. Prije posluživanja, panakotu prebacite na tanjur prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite s nekoliko svježih malina.

Ako pak desert servirate u staklenim zdjelicama potrudite se da slažete kremu i maline u slojevima kako bi izgledala što atraktivnije.

Ovaj je desert idealan za osobe koje baš nisu osobito spretne u kuhinji ili se tamo ne žele zadržavati predugo.

Naslovnica Gastro