StoryEditorOCM
Hranatko ih ne voli!?

Znate li napraviti ovaj starinski specijalitet? Savršeno se 'ljubi' s pršutom i sirom, evo recepta starog nekoliko generacija, nitko mu neće moći odoljeti...

Piše PSD, Saša Ljubičić
28. prosinca 2019. - 13:42
ustipci_crljen8-261119

Naši reporteri posjetili su obalu Perućkog jezera i tamo popričali s posljednjim stanovnicima. Cijelu reportažu možete pročitati ovdje, a u nastavku donosimo recept za poznati specijalitet tog kraja, kojeg je jedan od njih, Vladimir Marinko iz kaseoka Koljani, otkrio našoj ekipi. Tako je uštipke radila Ivanica Marinko, rođena Duvnjak, pokojna Vladimirova majka, a sigurni smo da će vam se sasvim lijepo uklopiti u blagdanski jelovnik, posebno ako su na njemu sir i pršut, jer su im savršena 'pratnja'.

'U kilo brašna doda se litra mlijeka i četiri do šest jaja. Kad se sve to dobro zamuti, u smjesu se može uliti i čaša mineralne vode.

Na veliku se tavu stavi svinjska mast i dobro ugrije. Kad se mast otopi, mora pokriti dno tave i to tako da dubina bude najmanje dva centimetra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:46