StoryEditorOCM
Promo arhivPOPUNJAVA SE SPALADIUM ARENA

Ne jenjava interes za nadolazeći koncert Bohemian Rhapsody: evo što organizator Roman Files najavljuje za ovaj spektakl

Piše Promo
15. ožujka 2019. - 16:32

Vrhunski The Queen show splitska publika ima priliku pogledati 2. travnja 2019. u Spaladium Areni. Jedinstveni koncert u čast neponovljivog Freddija Mercuryja nosi duh glazbe jedne od najzanimljivijih svjetskih rock skupina. 

U Split ovaj show dolazi zahvaljujući glazbeniku Romanu Filesu, koji je ujedno poznat i kao organizator koncerata najvećih globalnih rock skupina.
- Od kada znam za sebe zanima me glazba, prvo sam naučio svirati klavir, pa gitaru. Kad sam se upoznao s metal glazbom znao sam da je to moj put i da me zanima pozornica i svirka. Sviram u bendu Noctiferija,  nastupamo svuda po svijetu, po rock festivalima i gušt nam je svirati pred 20.000-30.000 gledatelja – kratko rekapitultra svoju karijeru Roman.

 

A kako je njegova priča počela u ulozi organizatora koncerata Roman nam pojašnjava:

- Kao mladi glazbenik sa svojim bendom nisam lako mogao doći do nastupa i nije bilo druge nego uzeti stvari u svoje ruke. Počeo sam organizirati koncerte svog benda,  a malo po malo sam ušao u svijet organizatorskog biznisa. Osmislio  sam sa  svojim prijateljima jedan od poznatijih europskih metal festivala ex - Metal Camp / (danas) Metaldays u Tolominu. Najveće imena metal rocka su nastupali tamo poput Slayera, Anthraxa, Motörheada, Apocalyptice, Blind Guardian i drugi. U Zagrebu organiziram u Boogalooa iznimno popularan metal bend Bullet For My Valentine!


Roman je svom opusu dodao i rad s tribute bendovima, ali je  nastupima tih grupa dodao novu dimenziju, baš kao i za ovaj koncert The show must go on – Bohemians i Royal Symphonic orkestar. Kako ste došli na ovu ideju?
-  Vodio sam u Ljubljani klub Cvetličarna, malo po malo za upotpunjavanje programa došao sam do tribute bendova  koji su svirali glazbu Guns'n' Rosesa, The Pink Floyda, Beatlesa... Ti bendovi su svirali fantastično, ali sam osjetio da bi se to moglo još obogatiti. Podignuti na veći nivo, a prvo mi je na pameti bio Queen.  To je jednostavno neponovljiv bend, glazba im je s druge planete, čarobna. Moj prijatelj Damir Jankovič s kojim gradim ovaj projekt mi je predstavio  dirigenta Poljaka Piotra Oleksiaka i predložio suradnju na osmišljavanju koncerta. On se zapalio, raspisalii smo note za simphonijski orkestar i evo sad smo spremni Splitu približiti jedinstven događaj.


The Show must go on je 2016. rasprodao ljubljanski Tivoli, te u Zagrebu Boćarski dom,  a ova nova turneja je izazvala ogromno zanimanje:
-  Jest, imam osjećaj da  su svi koji su bili 2016. kupili ponovno ulaznicu. Doživljaj glazbe grupe Queen na ovom koncertu je neponovljiv, pravi energetski prasak kako su novinari opisali našu prošlu turneju. Da je bilo nešto loše  kod prošlog nastupa ne bismo rasprodali dva Tivolija ovaj put, a i  u Zagrebu smo mogli raditi još jedan koncert ali nije bilo termina. Istina i film Bohemian Rhapsody pomogao je većem zanimanju publike, ali opet da show nije dobar ne bi izazvao ovako veliko zanimanje! 

Koja je poveznica sa Splitom?       
- Znam ove momke iz Spaladiuma, prije nekoliko godina smo radili zajedno koncerte grupe The Cult i Guns and Roses kao i The Brit Floyd na Gripama. Ostali smo u prijateljskim odnosima i sad kad se ukazala prilike eto nas u Spaladiumu

Prostor je izvrstan, siguran sam da će sve biti prema dogovoru a i u budućnosti sigurno nećemo zaobići  Split. A za kraj mogu  samo reći – dođite na ovaj koncert, stvarno je vrhunski, nemojte ga propusti jer će vam biti žao da ne poslušate ovaj moćni nastup Bohemiansa i simphonijskog orkestra u čast grupe Queen i Freddija Mercuryja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:16