StoryEditorOCM
Promo arhiv100-ta obljetnica postojanja kud-a Jedinstvo

17. Festival folklorne koreografije

Piše PROMO
26. ožujka 2019. - 11:25

Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja i KUD Jedinstvo - Split organiziraju 17. Festival folklorne koreografije u HNK Split, 30. ožujka 2019. u 19.30 sati. KUD Jedinstvo u 2019. godini obilježava svoju 100-tu obljetnicu postojanja koja će se obilježiti nizom prigodnih manifestacija, a jedna od njih je i 17. Festival folklorne koreografije.

Osnivač Festivala folklorne koreografije je Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja i od 2003. godine se, u kontinuitetu, održava do danas. Natjecateljskog je karaktera, a natječu se autori-koreografi sa svojim scenskim djelima. Festival je po programskoj koncepciji i sadržaju originalan u svijetu folklorne umjetnosti, a za cilj ima poticanje i promociju suvremenog folklornog stvaralaštva u Hrvatskoj. I ove godine, 10 hrvatskih folklornih ansambala predstavit će publici nova scenska djela. Pored premijernih izdanja novih koreografija, u sklopu Festivala će se održati i revijalni dio programa na kojem će nastupiti i organizator ovogodišnjeg izdanja, KUD Jedinstvo Split.

Na samom Festivalu dodijelit će se i priznanja te nagrade članovima HDFKIV za uspješan i dugogodišnji voditeljski rad. Festival se po prvi put održava u Splitu, gradu koji posjeduje dugu tradiciju folklorne plesne umjetnosti, a organizacija ovakve manifestacije dodatno je priznanje samom KUD-u Jedinstvo za doprinos u očuvanju i njegovanju hrvatske tradicijske kulture koji traje već 100 godina! U natjecateljskom dijelu programu sudjeluju folklorni ansambli: KUD ''HORVATI'' - Horvati, KUD ''KOLEDIŠĆE'' - Jezera, KUD ''BRATINEČKO SRCE'' - Bratina, KUD ''CROATIA'' - Zagreb, KUD ''SV. ANA'' - Odranski Obrež, KUD ''ANTE ZANINOVIĆ'' - Kaštel Kambelovac, H.K.P.D. ''BOSILJAK'' - Čučerje, ZAGREBAČKI FOLKLORNI ANSAMBL ''DR. IVANA IVANČANA'' - Zagreb i VARAŽDINSKI FOLKLORNI ANSAMBL - Varaždin.

Koreografi čija će nova scenska djela ocjenjivati stručni žiri su: GORDAN MASLAĆ, NENAD MILIN, SNJEŽANA SKENDEROVIĆ, MARINA ROMIĆ, HRVOJE VLAŠEC, TONĆI TADIN, JOSIP ŽIVKOVIĆ, IVANA. IVANČAN i VLADIMIR KURAJA.

U revijalnom dijelu programu sudjeluju folklorni ansambli: PVA ''ETHNOTINE'' - Zagreb, ANSAMBL "ZABOK'' - Zabok i domaćin festivala KUD ''JEDINSTVO'' - Split.

Cijena ulaznica je 40 kn i mogu se kupiti na blagajni HNK Split ili online na https://hnksplit.mojekarte.hr/hr/17-festival-folklorne-koreografije/tickets-582291.html

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati putem maila kud.jedinstvo.pr@gmail.com ili telefonski na broj 091 552 7358

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:50