StoryEditorOCM
Promo arhivNAJBOLJE OD SPLICKE SCENE

Ove subote u Domu mladih velikim finalnim nastupom obilježava se zatvaranje stand-up sezone!

Piše Promo
21. svibnja 2019. - 17:24

Stand-up sezona Splicke Scene bliži se svom kraju. Ako ih do sada niste poslušali, svakako ne propustite priliku to učiniti ovu subotu 25. svibnja u Amfiteatru Doma Mladih kad će izvesti presjek polusezone "Novih baza".

A njihova priča u gradu pod Marjanom imala je svoj začetak još 2015. kad se, povodom održavanja prve večeri otvorenog mikrofona, okupila ekipa koja danas čini ovaj kolektiv stand-up komičara. Da im je netko tada pričao da će Split imati ovako razvijenu i jaku stand-up scenu zasigurno nitko od njih ne bi povjerovao u takvo što, ali korak po korak došlo je i do toga.

Počeci nisu bili laki. Krenuli su u klubu Ghetto, jednom mjesečno s večerima otvorenog mikrofona, a znalo je biti i prilika kada bi nastupali pred nešto više od desetak ljudi. Nisu se dali pokolebati i gurali su svoju priču koju je publika prepoznala. Uskoro je Ghetto znao bio pretijesan za  ponekad i preko sto ljudi koji bi se natiskali kao srdele, no nije nikome smetalo već je samo doprinijelo užarenoj atmosferi ispunjenoj gromoglasnim smijehom i aplauzom. Zbog sve većeg interesa pojačali su dinamiku nastupa na jednom tjedno, a s vremenom su prerasli i Ghetto.

Jedna od prekretnica bio je početak održavanja večeri „Novih baza“, najprije u klubu Zenta, a nakon toga u Split Circus-u, gdje su svake srijede publici predstavljali svoj najnoviji materijal. Circus im je postao pravi dom, u kojem su pustili korijenje i s optimizmom gledaju prema jeseni i trećoj sezoni u svojoj splitskoj bazi. Kroz večeri „Novih baza“ repertoar su mijenjali iz mjeseca u mjesec kako bi publika imala prilike redovito uživati u novim, različitim nastupima ovog duhovitog kolektiva.

 

Momci kažu kako je ponekad jako teško naći inspiraciju za novi tekst, pogotovo zato što uz stand-up imaju i drugih poslova i životnih obaveza. Ipak iz mjeseca u mjesec treba oblikovati novih petnaestak minuta materijala kojim će nasmijati publiku. Nekad stvari glatko teku po pitanju inspiracije, ali upravo ovakav tempo koji su sebi nametnuli ih tjera da konstantno stvaraju i da budu što bolji u tomečime se bave. Kontinuirani rad donosi i više prilike da se svo to stvaralaštvo donese sve većem broju ljudi, ne samo u Splitu nego i šire. Pokazalo se kako je to publika vrlo brzo prepoznala.

Nastup u Lori bio je ostvarenje sna

S novim imenom i još većim elanom ova ekipa krenula je prošle godine u listopadu, a drugi dio sezone u 2019. godini zaista je bio udaran. Iz mjeseca u mjesec pred publiku su izlazili s friškim materijalom na večerima „Novih baza“, a u ovom završnom nastupu koji je pred njima u subotu, prije zaslužene ljetne pauze, izvodit će najbolje od onoga što su ove godine stvorili. Tijekom ove sezone nasmijavali su publiku, ne samo u Splitu, već širom Dalmacije, gdje su punili dvorane i klubove. U nepunih pet mjeseci 2019. iza njih je već preko 80 nastupa među kojima se najviše ističe nedavni „Stand-up po splicki“ u rasprodanoj dvorani u Lori. Momci kažu da im je nastup u Lori ne samo ostvarenje sna s početka sezone, već jedan ogroman poticaj za dalje. Loru su dugo i sanjali i planirali. Dali su sve od sebe da pruže show koji će ljudima pokazati svu raznolikost i duhovitost koje su glavno obilježje ove mlade ekipe. Bez obzira što iza sebe imaju višegodišnje iskustvo i stotine nastupa, prije izlaska na pozornicu u Lori bilo je treme kod svih, pogotovo zato što je show rasprodan nekoliko dana ranije. Nije mala stvar nastupati u svom gradu na tako velikoj sceni pred tolikim brojem ljudi. Kao da sve to skupa nije dovoljno, neke od komičara došli su po prvi put gledati i njihovi roditelji. Ipak, svi su preživjeli i još uvijek imaju osmijeh na licu kad pomisle na taj nastup. Nisu im se ni do kraja slegli dojmovi, a svako malo pristižu pohvale od strane onih koji su gledali „Stand-up po splicki“.

Oni koji nisu došli do ulaznica i uživo pogledali taj show imat će prilike vidjeti dio nastupa iz Lore na jesen, jer su kamere popratile ovaj događaj i uoči početka nove sezone ekipa SplickeScene najavljuje specijalnu objavu koja će ih predstaviti još široj publici. Taj nedavni nastup velik je korak za njih te motiv i pokazatelj da se trudom i radom može puno toga ostvariti.
 

Večeri otvorenog mikrofona

Za nadolazeću sezonu planiraju svoje djelovanje podignuti na još višu i profesionalniju razinu. Ideja za nove projekte im ne nedostaje, a kako su krenuli, ne sumnjamo da će puno toga i realizirati. Cilj im je i dalje isti – žele nasmijati što veći broj ljudi. Zvuči tako jednostavno, zar ne? Kad čovjek gleda njihove nastupe to zaista izgleda lako, prirodno i spontano, no iza toga stoji naporan rad i velik broj nastupa, a svi oni koji bi se željeli okušati u stand-up komediji imaju mogućnost to učiniti na večerima otvorenog mikrofona koje će SplickaScena organizirati i tokom iduće sezone. To su večeri na kojima bilo tko može doći, uzeti mikrofon i svojim autorskim materijalom pokušati nasmijati publiku. Upravo tako su krenuli svi komičari koji danas čine ovaj kolektiv i pozivaju sve koji imaju sklonosti, znatiželje i volje da im se jave i okušaju na pozornici.

 

Ako ih do sada niste poslušali, svakako ne propustite priliku to učiniti u subotu! Na svom najvećem dosadašnjem nastupu u Domu HV-a do suza su nasmijali sve okupljene, a isto planiraju napraviti i na ovom finalnom nastupu u MKC-u, koji će se potpuno razlikovati od onog u Lori. Ovih šest splitskih komičara će 25. svibnja u 21 sat u Amfiteatru Doma Mladih na "Best of 2019" večeri izvesti presjek polusezone "Novih baza". Napominjemo kako sadržaj nije primjeren za mlađe od šesnaest godina. Nastupaju Tomislav Primorac, Ante Travizi, Ivo Musulin, Ivica Lazaneo, Josip Škiljo i Vanja Dobrijević. Osigurajte svoje ulaznice na vrijeme, a to možete učiniti već sad na www.croatia-tickets.com!

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:34