StoryEditorOCM
Promo arhiv16.08. na gradini u 21:00

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski nastupa u Solinu!

Piše PROMO
1. kolovoza 2019. - 11:26

Ovoga ljeta, publika Solina napokon će dobiti priliku uživo poslušati glazbeno- scenski spektakl- koncerta Vlatka Stefanovskog, 16.8.2019. na Gradini, sa početkom u 21h.

Sa zavidnom svjetskom karijerom, Vlatko Stefanovski je najpoznatiji gitarist ovih prostora. Vlatko Stefanovski je makedonski kantautor i bivši gitarist sastava Leb i sol. Rođen je u Prilepu u Makedoniji, a gitaru je naučio svirati s 13 godina.

Besprijekorne tehnike i prepoznatljiva zvuka, gitarskom virtuoznošću oduševljava publiku od prve pojave s bendom Leb i Sol. Uz četrnaest objavljenih albuma s bendom, karijeru je obogatio i impresivnom kolekcijom samostalnih izdanja. U suradnji s Miroslavom Tadićem otkriva novu stranu zvuka akustične gitare te istražuje tradicionalnu makedonsku glazbu.

Surađivao je s Tommyjem Emmanuelom, Stochelom Rosenbergom, Gibonnijem, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem i mnogim drugim svjetski poznatim glazbenicima. Kao solist je nastupio s Londonskim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Monte Carla, Slovenskom filharmonijom te Big Bandom HRT-a, između ostalih.

"Snimio sam ga na dah u svega nekoliko dana no ovaj je album u meni dozrijevao barem dvadeset godina", kazao je Vlatko Stefanovski prije službenog predstavljanja njegovog novog samostalnog albuma znakovitog imena Mother Tongue. Ili, po naški, Materinji jezik.

Ono materinje je naravno zavičajnost, korijenska povezanost s makedonskom kulturom i, naravno, glazbom. Kod Vlatka se od samih početaka Leba i soli uvijek miješalo lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, makedonski ritmovi i melodika te, s druge strane, planetarna glazbena „lingua franca“ - rock i jazz. Bespogovorno, riječ je o najintimnijem ali i najboljem albumu Vlatka Stefanovskoga u post- Leb i sol razdoblju. Ili, o albumu gitarskog virtuoza koji nema potrebe više ikome dokazivati svoj svirački talent; albumu na kojem je manje - mada je u Vlatkovom slučaju to uvijek obilata doza gitarskih bravura - doista više! Najkraće rečeno - album uz bok njegovom sjajnom Gypsy Magic soundtracku.

Koncert u Solinu prava je glazbena poslastica za sve ljubitelje Vlatka, a činjenica da se koncert održava u manjem, intimnom prostoru čini ga još zanimljivijim za istinske fanove ovog gitarističkog virtuoza!

Ulaznice možete kupiti u sustavima Eventim.hr i Croatia tickets te u gradskoj kavani “Zvonimir”, a na dan koncerta ulaznice se mogu kupiti na ulazu.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 15:34