StoryEditorOCM
Promo arhivTIK UZ MORE OPERA ''ERO S ONOGA SVIJETA''

Makarska se priprema za operni spektakl ljeta

Piše PROMO
6. kolovoza 2019. - 11:03

 Jednu od najizvođenijih i najpoznatijih hrvatskih opera u svijetu ''Ero s onoga svijeta'', u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta, makarska publika imat će priliku pogledati sutra, 7. kolovoza na jednoj od najljepših lokacija na Makarskoj rivijeri

Makarsko kulturno ljeto koje je svojim bogatim programom Makarsku pozicioniralo kao jedno od kulturnih središta Dalmacije, i ove godine donosi preko 70 događanja koji iz dana u dan posjetiteljima ovog turističkog bisera, od srpnja do rujna, nude raznovrsna događanja i nastupe eminentnih hrvatskih i inozemnih glazbenika. Organizatori manifestacije su Grad Makarska i Turistička zajednica čiji trud iz godine i godine sve više prepoznaje i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske .

Vrhunac ovogodišnjih događanja i kulturni spektakl ljeta Makarane i njihove goste definitivno očekuje 7. kolovoza kada će čarobni ambijent poluotoka Osejava, nakon prošlogodišnjeg nastupa Carskog ruskog baleta, ugostiti ''Eru s onoga svijeta'' u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split. Tako će se mjesto radnje na jednu večer iz male varoši negdje u ravnici ispod Dinare preseliti podno Biokova, a između dvaju prekrasnih poluotoka – Osejave i Sv. Petra.

Čarolija ove prirodne pozornice zasigurno će biti dodatna inspiracija dirigentu Juri Bučeviću kao i glavnim protagonistima ove komične priče o seljaku Mići koji tobože dolazi s onoga svijeta u namjeri da ispita ćud i odanost djevojke koju voli: Miljenku Đuranu koji nastupa u naslovnoj ulozi i Antoniji Teskera u ulozi Đule,  Mati Akrapu (gazda Marko), Tereziji Kusanović (Markova žena Doma), Ljubomiru Puškariću (mlinar Sima) i Maji Andrijolić (Čobanče), Zboru i orkestru Opere HNK Split i plesačima KUD-a Jedinstvo.

Nema sumnje da će spektakl na Osejavi biti jedan od top kulturnih događaja na dalmatinskoj obali za koji će se tražiti karta više. Ulaznice u prodaji, po cijeni od samo 70 kuna, mogu se nabaviti u turističkoj agenciji Marivaturist u Makarskoj (Obala kralja Tomislava 15) i sustavu Croatia-tickets.com.

Broj mjesta je ograničen i zato na vrijeme osigurajte svoje mjesto 7. kolovoza u 21 sat na platou ispred hotela Osejava i budite dio velikog kulturnog spektakla u gradu pod Biokovom!

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:38