StoryEditorOCM
Promo arhivKAMO ZA VIKEND

U subotu posljednja izvedba kultnih "Splićanki" a u nedjelju će vas raspametiti "Žuta minuta"

Piše Promo
12. rujna 2019. - 12:56

Vikend pred nama prepun je događanja na Tvrđavi Gripe, sad već omiljenoj lokaciji splićana za druženje na festivalu "Teatar pod zvijezdama".

Petak, 13. rujna prava je poslastica za sve ljubitelje klapske pjesme jer stižu višestruki pobjednici FDK Omiš klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog. 
A subota i nedjelja (14. i 15. rujna) rezervirane su da vam maksimalno poprave raspoloženje i napune baterije za novi radni tjedan - jer ovog vikenda na programu su čak dvije vrhunske komedije.

KULTNA PREDSTAVA „SPLIĆANKE“ POSLJEDNJI PUT PRED SPLITSKOM PUBLIKOM

Kada za autora i režisera predstava ima pronicljivog Ivana Lea Lemu,  vrhunsku glumu sjajnog ansambla GKM Split dodatno začinjenu genijalnom koreografijom svjetski poznatog Lea Mujića – onda je jasno da je predstava HIT.
Upravo ova jednadžba odavno se dokazala za cabaret „Splićanke“ Gradskog kazališta mladih koji je i tri godine od premijere i dalje aktualan, a za njegovu posljednju splitsku izvedbu traži se karta više.
Samo u Splitu  „Splićanke“ je pogledalo 10.000 ljudi i dok se spremaju na svoju zasluženu turneju pred svojom publikom igraju 14. rujna posljednji put u sklopu festivala „Teatar pod zvijezdama“ na Tvrđavi Gripe.
A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?

Ivan Leo Lemo, autor i režiser:
Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane.

Cabaret 'Splićanke' je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.
Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.
Ana Uršula Najev:
Veselim se što sam postala dio ovog projekta alternirajući kolegicu Anetu Gotovac. Biti alternacija uvijek zahtjeva posebnu vrstu angažmana i brzinu djelovanja. Velik je izazov jer se dosad nisam okušala u stand up – cabaret formi, stoga jedva čekam subotnju izvedbu, a za mene i premijeru pod zvijezdama.v Očekujemo vas u što većem broju a zabava je zagarantirana!

I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. 
Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze - od smijeha naravno! 
Jer svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!


NEDJELJU REZERVIRAJTE ZA URNEBESNU GLAZBENU KOMEDIJU BEZ KONKURENCIJE:

Tonči Huljić: Vrijeme je da i moj Split 'pogodi' Žuta minuta!

Malo je zahladilo ovih dana, sve je nekako bilo tmurno i kišno, ali bliži se trenutak da opet dignemo temperaturu i da moj Split 'pogodi' Žuta minuta! – riječi su kojima je naš najpoznatiji skladatelj Tonči Huljić pozvao publiku na originalnu glazbenu komediju koji će se na Tvrđavi Gripe, u sklopu 'Teatra pod zvijezdama' odigrati u nedjelju, 15. rujna u 20:30 sati.

Mjuzikl ŽUTA MINUTA pisala je cijela moja obitelj, kao da je i nas uhvatila neka ' luda minuta', ali bio je to veliki gušt za nas. Vjekoslavini su stihovi, a glazbeni potpis uz mene nose i Hana i Ivan, tako da sam izrazito ponosan na cijelu tu priču koja se na kraju oživjela na pozornici. Zato pozivam svoje sugrađane da dođu jer će se sigurno dobro nasmijati, ali je sigurno da će se nekima zalomiti i suza u oku jer cijela ta dinamična glazbena predstava vodi kraju koji je... ma ne smijem otkriti – dođite i pogledajte! – dodao je Huljić.

A o čemu se radi u ovom otkačenom i nadasve originalnom (polu) mjuziklu? Riječ je o glazbenoj komediji s neočekivanim raspletom, u kojoj dvoje vrhunskih glumaca – Hana Hegedušić i Igor Baberić – utjelovljuju likove koji će publiku nasmijati do suza, ali i natjerati da se zapitate koliko su daleko pojedinci spremni ići za ono što zaista vole.
Za režiju su zaslužni Hana Hegedušić i Igor Barberić, koji je zajedno s Igorom Weidlichom i autor ove priče, dok je aranžmane radio Filip Gjud. Iza produkcije stoje B GLAD Produkcija i Tonika.
Hoće li se Innes napokon dati u potpunosti za ulogu u novom mjuziklu i hoće li Ante uz ulogu dobiti i neku stranačku iskaznicu? Je li možda mjuzikl entuzijast Roman spas za produkciju ili je to ocvala glumica Ursula Stojadinović? I što je to zaiskrilo između redatelja i producentice? I što to točno ovu audiciju pretvara u žutu minutu?
Dođite i pogledajte briljantnu glazbenu komediju na Tvrđavi Gripe, 15. rujna u 20.30 sati!

Program „Teatra pod zvijezdama“

13.09. u 20:30 sati klapa Vinčace - 20 godina karijere
14.09. u 20:30 sati Splićanke
15.09. u 20:30 sati Žuta minuta
20.09. u 20:30 sati Marko Škugor – koncert

Prodaja ulaznica: TC “Joker” (prizemlje) svaki dan od 17 do 21h  te online na www.croatia-tickets.com

Informacije i rezervacije na +385 91 972 0540

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:18