Mozaik Showbizz

NOVINAR U BACKSTAGEU

Pogledajte show nakon TV prijenosa: Srbi burno slavili Nevenin prolazak, doletio i muž; Slovenka Zala zaspala na presici, trčali po deku da je pokriju

NOVINAR U BACKSTAGEU

Netom nakon završetka prve večeri ovogodišnjeg natjecanja za pjesmu Eurovizije stigla je i službena obavijest kako je kraljica popa Madonna sletjela u Tel Aviv, što je posebno razveselilo sve njezine obožavatelje, koji su se pribojavali "šuškanja" kako bi mogla otkazati nastup u finalu.

"Nikada neću prestati pjevati po nečijoj političkoj agendi, niti ću prestati govoriti protiv kršenja ljudskih prava gdje god se nalazili u svijetu.

Imamo finaliste: naša novinarka iz prve ruke javlja dojmove s Eurosonga, evo tko je proglašen 'najzabavnijim' i koje su se države plasirale

Srce mi se lomi svaki put kad čujem o nevinim životima koji su izgubljeni u ovoj regiji i nasilju koje se tako često ponavlja da zadovolji političke ciljeve ljudi koji imaju koristi od ovog drevnog sukoba.

Nadam se i molim da se uskoro oslobodimo tog užasnog ciklusa uništenja i stvorimo novi put prema miru" - rekla je Madonna uoči svog dolaska u Svetu Zemlju.

Zvijezde večeri na sinoćnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su sudjelovali predstavnici zemalja koje su izborile finale, a koja je potrajala do jedan iza ponoći po izraelskom vremenu, definitivno su bili predstavnici San Marina i Islanda, koji su dobili najviše pitanja i ovacija iz publike.


Jednom od članova ekscentrične islandske grupe Hatari novinar je dobacio kako ga ovaj sastav najviše napaljuje, te ga upitao što želi poručiti LGBT zajednici.

"Šaljemo im podršku i puno ljubavi, neka budu to što jesu!" - odgovorio mu je.

Turčin Serhat, televizijski voditelj i glazbenik, već je drugi put dobio poziv da predstavlja San Marino na Eurosongu, što se pokazalo punim pogotkom, jer se kao totalni autsajder plasirao u veliku završnicu.

Osim vokalnih sposobnosti, pokazao je i da se zna dobro šaliti, a prisutnim novinarima izrazio je želju da se njegova rodna Turska ponovno počne natjecati na Eurosongu.

"Ja sam prvenstveno turski pjevač" - poručio je Serhat.

Za razliku od crne haljine u kojoj se pokazala milijunskom auditoriju, mlada srpska pjevačica Nevena Božović na pressicu je stigla u tenisicama i trapericama.

Iz njezinog su je tima nahvalili i kazali kako je jedna od najpoznatijih pjevačica u susjednoj nam Srbiji, dok je ona s lošim engleskim naglaskom rekla kako je nastup na Euroviziji priželjkivala već neko vrijeme i da će u finalu dati sve od sebe.


S njom je u Tel Aviv stigao i suprug, crnogorski pilot Nikola Ivanović, koji je nakon što je saznao da mu se draga plasirala u finale nazdravljao pivom s članovima srpske delegacije.

Poprilično nezainteresirani za sve što se oko njih zbiva bili su slovenski predstavnici Zala Kralj i Gašper Šantl. U jednom je trenutku Zala za stolom i sklopila oči, naslonjena na dečkovo rame, i gotovo zaspala.

"Ubit će me ova klima" - tek je kratko rekla, na što su joj organizatori brzinom munje donijeli deku da se pokrije.


Australska predstavnica Kate Miller, koja je po mnogima imala najefektniji nastup, iskoristila je ovu priliku da pozdravi sina i poruči mu da bude dobar tati dok se ona ne vrati kući u Australiju.

Naslovnica Showbizz