Mozaik Zdravlje

15 GODINA MLAĐA, 15 KG TEŽA

'Sredila sam psihu, a onda rekla baj baj pekarama!': poznata splitska glumica koja zadivljuje stavom narugala se starim fotografijama i otkrila štos s mršavljenjem

15 GODINA MLAĐA, 15 KG TEŽA

15 godina mlađa, 15 kg teža! A frizura, šminka, styling, Božepomozi! Život je cjeloživotni rad na sebi! Vidi se iz priloženih slika! A što je najgore, tad sam se hranila po makrobiotičkoj prehrani..." - ustvrdila je prošlog mjeseca glumica Ecija Ojdanić, objavivši seriju fotografija na kojima zaista izgleda kao starija sestra današnje sebe, s kojima je izazvala brojne reakcije na društvenim mrežama.

Kolegice, poput glumice Lane Gojak, priznale su da ne bi imale hrabrosti pokazati se u "neslavnijem" izdanju, premda, dakako, u albumima imaju "takvih fotografija".

Eciji je upravo ta golema promjena zabavna i poticajna.

"Toliko sam se sama sebi smijala! I morala sam podijeliti spoznaju da godine čine dobro..." - poentirala je glumica.

'Obuzdavanje emocionalnog prejedanja'

Punačkijeg stasa, "tradicionalne pirske" šminke i frizure, nekadašnja Ecija uistinu može sa zavišću, ali i golemim odobravanjem gledati na današnju, koja pršti životnom energijom i zadovoljstvom, niže uspjehe u kazalištu i ne može se obraniti od komplimenata koji "zaspu" svako njezino pojavljivanje na nekom društvenom događaju.

Splićani će je imati prilike doživjeti "iz prve ruke" ovih dana s hit predstavom "Brodolomke", koja će igrati u dvorani u Lori 17. i 18. studenoga, gdje će se predstaviti sjajna družina koja je na nedavnoj premijeri ispraćena s oduševljenjem.

Upravo u "Brodolomkama" Ecija mora nositi umjetni trbuh i druga pomagala koja su je ponovno učinila debljom, no ispod svega toga drniško-splitska glumica sa zagrebačkom adresom nema ni grama viška.

"Sve je krenulo nabolje kad sam obuzdala emotivno prejedanje, kad sam sredila psihu. Problemi s težinom su često problemi emotivne prirode, barem je kod mene bilo tako. I nutricionističkog neznanja.

Čim sam se tu sredila, nestalo je i noćno zavirivanje u frižider..." - otvorena je u razgovoru Ecija, koju pitamo što je prvo izbacila iz prehrane i u čemu je, bar po njezinu iskustvu, onaj glavni štos u stjecanju i održavanju vitke linije.

"Zbogom ugljikohidratima pod broj jedan, baj, baj pekare!" - spremno nam odgovara.

"Od toga je krenulo, onda sam izbacila pšenicu iz prehrane jer sam shvatila da mi ne čini dobro, bijeli šećer i bijelo brašno, to je kod mene bilo osnovno" - nabraja glumica, podvlačeći da su bijeli šećer i bijelo brašno "najveći neprijatelji tena, kilaže, probave".

'Sistem pokušaja i pogrešaka'

Pitamo je je li pod vodstvom nutricionista počela mijenjati prehranu, odgovara da nije.

"Pratila sam se sama, radila sam po sistemu pokušaja i pogrešaka, dok nisam sebi složila optimalnu prehranu, a ona je prava dalmatinska. Puno ribe, puno povrća" - otkriva Ecija.

Svako jutro započinje uz smoothie, a često radi i sirove kolače.


 

Kuhanje za obitelj, supruga Roberta Orhela, 12-godišnju kćer Cvitu i osmogodišnjeg sina Jakova, veseli je.

"Kuham gotovo svaki dan, često kuham i variva koja su najbolja kad se jedu drugi dan, sarmu, šnicele u toću… Ponešto i zamrznem, ali onda to pojedemo unutar nekoliko dana" - ispričala je glumica, koja je postala i jedna od najpoznatijih promotorica trčanja među poznatim osobama.

"I nisam neka promotorica, bar ne u krugu svoje obitelji i prijatelja" - smije se Ecija, koja je u trčanju našla savršen ispušni ventil i meditaciju.

"Neka od najvažnijih rješenja u glavi našla sam trčeći, ne razmišljajući grozničavo. Dogodila su se u najopuštenijim trenucima najlišenijim stresa..." - zadovoljno podvlači zagrebačka Splićanka.

Naslovnica Zdravlje