Mozaik Život

dubrovačke ljetne igre

Devetogodišnji Toni najmlađi među glumcima

dubrovačke ljetne igre

U prvoj ovoljetnoj dramskoj premijeri Dubrovačkih ljetnih igara “Spašeni”, autora Tomislava Zajeca, na terasi devastiranog dubrovačkog hotela “Belvedere” zaigrat će ansambl sastavljen od nekoliko generacija glumaca.

Najmlađi je među njima devetogodišnji Dubrovčanin Toni Perović, kojemu je redateljica Franka Perković u drami o devetero ljudi koji se susreću u trenutku prometne nesreće, a potom i točno godinu dana nakon toga, povjerila ulogu Davida.

I dok ostali članovi dramskog ansambla hvale maloga glumca za snalaženje na sceni, Toni je samozatajan.

− Meni je to samo igra, a lijepo mi je što sam se našao među glumcima koje znam s televizije − kaže Toni, koji je od prve prepoznao Milku Podrug-Kokotović, Natašu Dangubić, Franja Dijaka i Nikšu Butijera.

Iako se prvi put na pozornici našao već u vrtiću, Toni za sada još ne razmišlja o glumačkom pozivu. Uživa u druženju s glumcima i ostalim kazalištarcima, a vremena ima dovoljno i za kupanje i ostale ljetne radosti. Probe na terasi “Belvederea” vesele ga i pristupa im s lakoćom i bez treme.

− Nije teško, jer mi redateljica Franka kaže što trebam napraviti i ja to učinim kao da se igram − kaže dobro raspoloženi Toni, koji će nakon glumačkog debija u jesen krenuti u četvrti razred dubrovačke Osnovne škole Marina Držića.

Anet Franić

Naslovnica Život