Mozaik Život

Udarac na udarac

Inspirativna priča djevojke koja izgleda kao da ima sve: nakon privatnih brodoloma doživjela emocionalni slom, evo kako su reagirali obožavatelji

Udarac na udarac

Selena Gomez mlada je, prekrasna i planetarno popularna, ali uz to je i primjer djevojčicama i ženama koje čeznu za njenim izgledom i životom da nije uvijek sve sjajno kao što izgleda.

Jer, svemu tome unatoč, Selena se već godinama bori s anksioznošću i depresijom, bolestima koje na našim prostorima još uvijek volimo zanemarivati i o njima šutjeti, praviti se kao da ne postoje.

Pjevačica je jučer ponovno hospitalizirana, drugi put u zadnja dva tjedna, a razlog je "emocionalni slom", prenosi američki portal TMZ.

Prebačena je u psihijatrijsku ustanovu gdje je zadržana na promatranju, a bliski izvori potvrdili su i da su liječnici posebno oprezni zbog iznimno niskog broja bijelih krvnih stanica, što je nakon transplatacije bubrega definitivno znak za alarm.

Podsjećamo, prije nešto više od godinu dana, Selena je podvrgnuta ovoj teškoj operaciji, a iako se fizički potpuno oporavila, posljednji nalazi njene krvne slike ipak su pobudili zabrinutost liječnika. Uz to je uslijedila i velika doza stresa, poslovnih i privatnih problema, pa isti izvori potvrđuju da je Gomezino stanje trenutno jako loše.

Odmor od društvenih mreža

"Uzimam odmor od društvenih mreža. Ponovno. Koliko god sam zahvalna na mogućnostima koje mi one pružaju, podjednako sam sretna što mogu ponekad uzeti predah i živjeti svoj život u sadašnjosti i trenutku koji mi je podaren. Molim vas za malo razumijevanja i podrške! I upamtite - negativni komentari mogu povrijediti osjećaje svih nas", poručila je Selena svojim pratiteljima na Instagramu prije svega desetak dana i od tada se nije oglasila.

Nakon što je jučer primljena u bolnicu, pjevačica se pak opirala liječnicima, pokušavajući istrgnuti infuziju i zahtjevala je da ju puste kući. 

Pretpostavlja se da je emocionalni slom djelomično izazvan negativnim komentarima koje je pjevačica primala na društvenim mrežama, tome u prilog ide i njena znakovita poruka na Instagramu. Nakon što se njen bivši dečko, Justin Bieber zaručio s manekenkom Hailey Baldwin, mnogi su Selenu počeli terorizirati usporedbama s njom.

Komentirali su njen "višak kilograma", ponašanje u javnosti, izlaske i svaki njen pokret, pokušavajući u ovom ljubavnom trokutu zauzeti stranu - to je pjevačicu, ni krivu ni dužnu, dotuklo.

Otvoreno o teškoj bolesti

Pridodajte tome i višegodišnju borbu s anksioznošću i depresijom koje "vode njen život zadnjih 5 godina", kako se sama nedavno požalila, i jučerašnji događaj nije iznenađujuć. Nije sigurno još preboljela ni činjenicu da joj se najbolja prijateljica, kolegica pjevačica poput nje, Demi Lovato, nedavno predozirala. Udarac na udarac za Selenu.

Obožavatelji su puni podrške: njihova heroina koja otvorenošću kada je u pitanju ozbiljna bolest poput depresije potiče druge da prihvate problem i pokušaju se nositi s njim uz stručnu pomoć, nada im je da će se i njihovi životi preokrenuti - na bolje, naravno.

"Drži se. Volimo te. Znam da ćeš se uskoro oporaviti", "Svi smo s tobom, ozdravi", "Drži se, jaka si i ti to možeš", pišu joj fanovi u iščekivanju novih vijesti.

 

Kako si pomoći?

Ako je itko vokalan u vezi psihičkih problema s kojima se nose mladi ljudi u modernom svijetu, to je Selena. A njena poruka, kao i poruka struke je jasna: ukoliko se nosite s problemima koji vam ponekad djeluju previše za podnijeti, potražite pomoć, najprije roditelja ili bližnjih, potom i stručnu.

Obiteljski liječnik može biti opcija, školski psiholog ili pedagog ili pak specijalizirani psihijatri i psiholozi u privatnim ordinacijama. Jedan razgovor nikome neće škoditi.

Problemi mogu biti različiti, a ovo su najčešći "okidači" (i da, svi se borimo s njima):

- ljubavni problemi (prekid duge veze, neuzvraćena ljubav, odbijanje)

- negativni komentari na društvenim mrežama 

- anonimni komentari na društvenim mrežama

- samoća (ne nužno klasična usamljenost, već i situacije u kojima se osjećate da vas nitko ne razumije)

- poslovni neuspjeh (loše ocjene, besparica - ovisno o životnom dobu)

 

Naslovnica Život