Mozaik Život

ADIO, LEGENDO

Posljednji ispraćaj Ive Gregurevića na Mirogoju: od velikog glumca oprostili se brojni kolege, glumci, redatelji, političari...

ADIO, LEGENDO

Poslijepodne je na zagrebačkom Mirogoj upriličen posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je prvoga dana ove godine iznenada preminuo u 66. godini života..

Osim članova obitelji, od velikana glumišta došli su se oprostiti brojni kolege, glumci, glumice, redatelji, ali i osobe iz javnog i političkog života. Na Mirogoj su došli Goran Navojec, Vedran Mlikota, Anja Šovagović Despot, Ana Begić, Duško Ljuština, Daniel Rafaelić, Davor Bernardić, Vladimir Šeks, Ksenija Marinković, Vili Matula, Dragan Despot, Goran Grgić, Milan Bandić...

- Bio si Bogom dan glumac, poput Šovagovića, koji ti je bio uzor. Sad ste u novoj nebeskoj igri - rekla je Perica Martinović, kolegica pokojnog Gregurevića. Govorio je i Vedran Mlikota te Anja Šovagović Despot - ona se posebno rastužila zbog činjenice da je Ivo Gregurević preminuo na isti dan kad i njezin otac, legendarni Fabijan Šovagović.

Sprovod Ive Gregurevića bit će u utorak, u njegovu rodnom Orašju u Bosni i Hercegovini, na groblju u Donjoj Mahali, a u srijedu, u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održat će se i svečana komemoracija.

Naslovnica Život