Mozaik Život

'baby shower'

U raskošnom apartmanu od 75.000 dolara za Meghan Markle je organiziran poseban party: ovaj ćete luksuz sebi teško priuštiti, ali zašto malo ne 'poviriti'?!

'baby shower'

Penthouse apartman bio je rezerviran za Meghanino društvo dvije noći, a račun od 150.000 dolara navodno je podmirila jedna od njezinih najboljih prijateljica, slavna tenisačica Serena Williams

Kao i brojni drugi američki običaji, i zabava darivanja nerođenog djeteta sve je prisutnija u Europi, a buduće mame i njihove prijateljice najčešće to druženje organiziraju u privatnosti svog doma.

No, kad se radi o Amerikanki iz kraljevske obitelji, jasno je da se to podiže na puno višu razinu, pa je zabava za budućeg britanskog princa ili princezu organizirana u jednom od najekskluzivnijih hotela u New Yorku.

U hotelu "Mark" su prijateljice vojvotkinje Meghan, supruge princa Harryja, organizirale "baby shower", i to u najvećem i najskupljem američkom hotelskom apartmanu u kojemu noćenje košta 75.000 dolara. Prema dostupnim informacijama, penthouse apartman bio je rezerviran za Meghanino društvo dvije noći, a račun od 150.000 dolara navodno je podmirila jedna od njezinih najboljih prijateljica, slavna tenisačica Serena Williams.

Meghan je u hotelu "Mark" boravila tjedan dana, ostale noći provela je u jeftinijem jednosobnom apartmanu, uz ukupnu cijenu od gotovo deset tisuća dolara. Inače, u ovom hotelu na Upper East Sideu, koji se nalazi u blizini Central Parka i Metropolitan muzeja, cijene noćenja počinju od 880 dolara, hotel nudi izvanredan izbor usluga koje su gostima na raspolaganju, poput cjelodnevne dostave iz restorana s tri Michelinove zvjezdice, koji vodi chef Jean-Georges Vongerichten, te mogućnosti privatnog šopinga u bilo koje doba dana ili noći u robnoj kući Bergdorf Goodman. Hotelske sobe opremljene su tehnologijom Bang & Olufsen, a kupaonice talijanskim mramorom.

Francuski dizajner

Penthouse u kojemu je organizirana zabava za Meghaninu bebu nalazi se na posljednja dva kata hotela, prostire se na ukupno tisuću četvornih metara, ima pet spavaonica, šest kupaonica, dvije garderobe, četiri kamina, knjižnicu, dva bara, kuhinju i blagovaonicu, privatni lift te golemu dnevnu sobu s klavirom, koja se može pretvoriti i u balsku dvoranu.

Taj grandiozni apartman ima privatni pristup krovnoj terasi s koje se pruža pogled na Central Park i Metropolitan muzej, a hotel "Mark" je vrlo često baza slavnima koji se početkom svibnja okupljaju u New Yorku na tradicionalnoj modnoj priredbi Met Gala, na tjednu mode ili imaju obaveza u Ujedinjenim narodima.

Za uređenje luksuznog penthouse apartmana bio je zadužen legendarni francuski dizajner interijera Jacques Grange, koji je dizajnirao i jedinstveni namještaj za hotel "Mark". Za Meghaninu zabavu darivanja djeteta izbor slatkiša kreirao je osobno chef Vongerichten, a na tom su druženju bile i Amal Clooney, supruga slavnog Georgea, stilistica Jessica Mulroney, glumica Abigail Spencer, televizijska voditeljica Gayle King, dizajnerica Misha Nonoo, make-up umjetnik Daniel Martin...

Premda boravak u takvom apartmanu za većinu predstavlja samo san, možda se neki detalji njegovog uređenja mogu prenijeti i u skromnije domove, uz puno manje novca i puno kreativnosti.

 

Naslovnica Život