StoryEditorOCM
ŽivotDobar savjet

Ne prolijevajte vodu u kojoj ste kuhali jaja: iskoristite je višestruko u kućanstvu; Ni ljuske ne bacajte, evo za što će vam savršeno poslužiti

26. svibnja 2019. - 13:01

Što radite s vodom u kojoj kuhate jaja? U pravilu je izlijete u odvod, ali nakon što shvatite koliko je korisna, to više nećete činiti.

Ohladite je i njome zalijte biljke u loncima, nakon čega će biti bujnije, ljepše i zdravije.

Biljke obožavaju kalcij, koji se prilikom kuhanja jaja ekstrahira u vodu. Ovaj element regulira kiselost tla i pridonosi zdravlju i čvrstini biljaka, a istovremeno povećava njihovu otpornost pa su onda manje osjetljive na napade različitih bolesti i nametnika.

Naravno, važno je da se voda ohladi na sobnu temperaturu prije zalijevanja, a pogodna je i za zalijevanje vanjskih biljaka.

Osim vode u kojoj su se kuhala, i ljuske jaja vrlo su korisne u uzgoju biljki.

Vaše lončanice tako možete nahraniti ljuskama od jaja, a ljuske možete iskoristiti i kao prirodn...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 12:01