StoryEditorOCM
Regijapresuda iz bih

Sud kaznio muškarce koji su nosili šubare s kokardama, oni se brane da je to povijesni grb

Piše Hina
11. siječnja 2020. - 13:59
Zagreb, 260116. Agencija za elektronicke medije, Jagiceva ulica. Predsjednici vijeca za elektronicke medije Mirjani rakic urucili cetnicku sajkacu. Branitelji su prosjvedovali ispred agencije zbog privremenog oduzimanja koncesije Z1 televiziji zbog istupa u emisiji Markov trg.Ilustracija/Davor Pongračić/HANZA MEDIA

Policija u Bosni i Hercegovini prekršajno je kaznila dvojicu mušaraca koji su se ranije ovog tjedna na ulicama Bosankog Petrovca pojavili noseći šubare s kokardama, objavili su u subotu lokalni mediji.

Udruga pod nazivom "Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH" medijima je dostavila informaciju kako su dvojica muškaraca kažnjena s po 500 konvertibilnih maraka (2000 kuna).

Oni su sa šubarama i kokardama obiljžavali pravoslavni Božić u Bosanskom Petrovcu, općini koja je u sastavu Unsko-sanske županije u Federaciji BiH i gdje prema popisu iz 2013. godine živi približno podjednaki broj Bošnjaka i Srba.

U preslici policijskog prekršajnog naloga stoji kako su kazne izrečene jer su dvojica muškaraca noseći šubare s četničkim znakovljem vrijeđali vjerska i nacionalna osje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 21:04