Novosti Biznis

'Komišije' su zabrinute

Agrokor na 'inventuri' kod Vučića: u Beograd stigli ministri iz Slovenije, BiH i Crne Gore, raspravlja se o krizi u bivšem Todorićevom koncernu

'Komišije' su zabrinute

"Srbija neće dopustiti da domaće kompanije pretrpe štetu zbog Agrokora", rekao je na srbijanski premijer Aleksandar Vučić, navodi agencija Tanjug, na početku današnjeg beogradskog sastanka o krizi u hrvatskom koncernu u zgradi Vlade Srbije.

Na sastanku su i srbijanski ministri trgovine Rasim Ljajić i poljoprivrede Branislav Nedimović, te ministri gospodarstva i trgovine Slovenije, BiH i Crne Gore. Tema njihova sastanka je kriza u Agrokoru, a na njemu nema predstavnika Hrvatske.

- Cilj današnjeg sastanka je da vidimo što je svaka od država pojedinačno uradila i da odlučimo kakve su daljnje mogućnosti za zajedničko djelovanje. Želimo znati što je svaka pojedinačna zemlja napravila i koji su daljnji koraci u zaštiti radnika i potrošača – kazao je Ljajić Tanjugu uoči sastanka.

Sloveniju na sastanku predstavlja ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek, BiH ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, a Crnu Goru ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

Hrvatsku će, kazali su jučer u Beogradu Jutarnjem listu, kontaktirati u narednom razdoblju. Poziv za današnji sastanak u Beogradu u Zagreb, potvrdili su nam u Ministarstvu gospodarstva, nije stigao.

Agrokor je u sve četiri zemlje regije velik poslodavac. Primjerice, samo u BiH, upozorio je jučer Šarović, u tvrtkama vezanima uz Agrokor radi oko 6000 radnika. U srbijanskom Ministarstvu trgovine jučer su najavili da će tema sastanka biti “razmatranje zajedničkih mjera i aktivnosti vezanih uz poslovanje koncerna Agrokor u četiri države.”

Naslovnica Biznis