StoryEditorOCM
Biznisprekipjelo mu

Sezonski konobar otkrio nam je kako posluju neki hrvatski ugostitelji: Da bih zaradio svojih 8000 kuna, moram utajiti što više računa. Evo kako to radim

8. kolovoza 2018. - 21:28

"Zaposlen sam kao konobar u restoranu na moru. Kao i većina konobara koji rade sezonu, nemam pravo na slobodan dan, niti mi se plaćaju prekovremeni sati. Moj poslodavac sa mnom nije niti potpisao ugovor o radu, nemam sanitarnu knjižicu, dio plaće mi se isplaćuje na crno na ruke... To je sve normalno u našoj državi, a mene zanima dokle će to biti tako i radi li itko na tome da se zakoni počnu primjenjivati?"

Tim riječima nam se obratio sezonski konobar čiji podaci su poznati redakciji, a koji želi ispričati svoje iskustvo sezonskog radnika u ugostiteljstvu bez javnog iznošenja imena, jer se boji da će ostati bez posla. Njegova priča pokazuje način na koji rade neki hrvatski ugostitelji, a koji je miljama daleko od svega što zakon propisuje, pravna država regulira, a inspekcije ko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 00:46