Novosti Biznis

PROJEKT "BLAGDANSKI STOL"

'Spin Valis' je lider u namještaju od masivnog drva

PROJEKT

Stoljetno hrastovo i bukvino drvo, moderna tehnologija, dizajn, vrijedne ruke 500 radnika i tradicija duga 68 godina pretvorila je snagu prirodnog drva u liniju visokokvalitetnog hrvatskog proizvoda primjerenog suvremenom čovjeku i europskoj kulturi življenja. Tako se predstavlja tvrtka “Spin Valis” iz Požege koja je postala regionalni lider u proizvodnji namještaja od masivnog drva.

Tvrtka je osnovana 1950. godine, nazvana je “Lipa” i tada je imala desetak zaposlenih. Nakon mnogih uspona i padova, uloženog napora, znanja i rada, 1978. godine društveno poduzeće “Lipa” prerasta u društveno poduzeće “Spin Valis”, drvnu industriju s uspješnim poslovanjem na domaćem i inozemnom tržištu. Godine 2002. osnivaju tvrtku kćer “Valis Fagus” s 85 zaposlenih radnika, koja je 2009. i 2010. godine dobila prestižnu nagradu Gazela za brzorastuće poduzeće s transparentnim poslovanjem koje predstavlja izvrsnoga poslovnoga partnera. Kao i mnoge hrvatske tvrtke, i “Spin Valis” ima potporu HBOR-a. –

Želimo pozdraviti inicijativu HBOR-a i pokretanje projekta “Blagdanski stol”. HBOR je jedna od najistaknutijih državnih institucija koja podupire i prati gospodarstvo ne samo kreditiranjem, nego i osiguranjem poslovnih rizika (kupaca) te aktivnom podrškom hrvatskom gospodarstvu kroz razne oblike promocije te podizanjem razine vidljivosti i konkurentnosti hrvatskih proizvoda i usluga. Projekt “Blagdanski stol” realizira se vrlo dobro i nadamo se da će dobrom sinergijom svih pokazati izvrsnost naših proizvoda i tvrtki široj javnosti, a nadasve poslovnim partnerima i kupcima, te mnogima uljepšati blagdanski ugođaj u domu i razveseliti ih – objasnio nam je Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave “Spin Valisa”.

Iako se proizvodnja “Spin Valisa” temelji na tradicionalnom materijalu, masivu hrasta i bukve, oni spješno odgovaraju na tržišne zahtjeve.

– U dizajn implementiramo moderne materijale, metal i staklo. Svake godine novitete u ponudi predstavljamo na zagrebačkom sajmu Ambienta, gdje smo prepoznati i nagrađeni priznanjem kvalitete Mobil optimum. Naš program regala za dnevni boravak “Dansk” na ovogodišnjem je sajmu nagrađen Zlatnom plaketom i diplomom, a blagovaonički stol “Europa” pohvalom za kvalitetnu i uspješnu primjenu tehnologija na razvoju proizvoda.


Drvne sirovine i 500 zaposlenika uspješnom sinergijom Spin Valisa i HBOR-a, stvaraju najkvalitetniju liniju namještaja masivnog drveta u regiji 

Naslovnica Biznis