Novosti Biznis

PROJEKT "BLAGDANSKI STOL"

"Tekstil Trgovišće" proizvodi i izvozi najfiniji damast

PROJEKT

U domaćoj trgovačkoj ponudi metraže, pa čak i gotovih proizvoda, teško je pronaći kvalitetan damast. Trgovci kažu: Nema vam toga više, sve se uvozi, uglavnom iz Indije ili Poljske! Ali da u hrvatskoj tekstilnoj industriji ima i sjajnih, svijetlih primjera, potvrđuje upravo priča koju vam donosimo.

Riječ je o Tvornici tekstila Trgovišće koja, vjerovali ili ne, i dalje proizvodi najfiniji damast kakav smo zadnji put vidjeli u ormaru svojih majki ili baka. Nažalost, stolnjaci, ubrusi, posteljina... iz tvornice u Trgovišću mogu se kupiti samo na dva mjesta.

– TTT ima gotovo stoljetnu tradiciju u proizvodnji vrhunske damastne pamučne tkanine. Felix Pollack von Parnegg iz Beča je 1924. u Zagrebu pokrenuo proizvodnju tekstila u tvornici koja je dugi niz godina bila poznata pod imenom Tekstilni kombinat Zagreb i stvorio je temelje TTT-a, koji je danas najveći proizvođač damastnih tkanina u Hrvatskoj – kaže direktor Popić. Proizvodnja damasta počela je u srednjem vijeku u Siriji, odakle se proširila po cijelom svijetu. Takva su tkanja oduvijek nosila epitet najboljih u stolnom i posteljnom rublju. A danas...

– TTT danas tka vrhunske damastne proizvode koji se, osim u Hrvatskoj, koriste i u ekskluzivnim hotelima i restoranima na zahtjevnim tržištima poput Velike Britanije, Njemačke Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država. Proizvodi TTT-a rezultat su tradicije, znanja, vrhunske tehnologije i kreativnosti. Izrađeni su od najkvalitetnijih sirovina koje su garancija postojanosti boje, lakoće održavanja, mekoće i punoće tkanine. Također, svi proizvodi izrađeni su u Hrvatskoj, čime se čuva domaća proizvodnja. TTT je osmislio svoj novi maloprodajni brend, Fellix in Cotton, koji je nastao iz želje da kućanstvima ponudimo kvalitetan domaći proizvod po pristupačnim cijenama. Na taj način svatko u svojem domu može uživati u ekskluzivnoj kvaliteti, kao da borave u hotelu s pet zvjezdica. U ponudi se mogu pronaći stolnjaci, nadstolnjaci, salvete, pregače, kuhinjski ručnici, ukrasne jastučnice, torbe, kao i posteljina. Želja nam je potaknuti kupnju domaćeg proizvoda, ali i očuvati tradiciju, pa tako u kolekciji nudimo dezene s motivima paške čipke, lepoglavske čipke, licitara, kao i prigodne suvenirske poklone kojima želimo predstaviti hrvatsku kvalitetu i ostatku svijeta.

Zadnjih godina HBOR je ključni partner TTT-a, pet godina prati tvornicu u pogledu financiranja proizvodnje i izvoza.

– Dugoročna suradnja s HBOR-om omogućuje nam financiranje četveromjesečnog proizvodnog ciklusa, a koristimo i osiguranje potraživanja, što nam pruža fleksibilnost da nove ili međunarodne kupce tretiramo kao domaće i pružimo im najpovoljnije uvjete uz sigurnu naplatu. TTT je prvenstveno izvozno orijentirana tvrtka koja 70 posto prihoda ostvaruje na tržištima Ujedinjenog Kraljevstva, Švicarske, Austrije, Skandinavije i drugdje. Takav poslovni model moguć je samo uz pouzdane partnere u svakom segmentu poslovanja.


TTT proizvodi svoj poslovni uspjeh na najzahtjevnijim stranim tržištima i ekskluzivnim destinacijama temelje na vrhunskoj tehnologiji i partnerstvu sa HBOR-om

Naslovnica Biznis