Novosti Biznis

'prazna obećanja'

'Skladgradnja' u Crnoj Gori duguje više od 100.000 eura, a Slaven Žužul tvrdi: Ne treba od toga praviti nikakvu famu...

'prazna obećanja'

Splitska tvrtka Skladgradnja, jedan od podizvođača radova na autocesti u Crnoj Gori duguje radnicima, vjerovnicima i stanodavcima u Kolašinu više od 100.000 eura, pišu crnogorske Vijesti.

Više vjerovnika te tvrtke izjavilo je kako se mjesecima bezuspješno pokušavaju dogovoriti sa Skladgradnjom, no dobijaju samo "prazna obećanja".

Skladgradnja je s kineskom kompanijom CRBC u ožujku 2016. potpisala ugovor za izvođenje radova na autocesti vrijedan preko 34,5 milijuna eura. 

Dugovi prema dvadesetak radnika su oko 60.000 eura. Navodno, približno toliko je i stanodovaca, kojima Splićani duguju cijeli ili dio iznosa za zakup stanova.

Ovlašteni predstavnik i jedan od vlasnika Skladgradnje, Slaven Žužul, u odgovoru Vijestima kazao je da od dugova njegove tvrtke ne treba praviti famu.

- Istina je da je nekima podmiren smještaj, a nekima nije. Ne treba od toga praviti nikakvu famu. Postoje obaveze, kao u svakom poslu i one će biti brzo podmirene. Molim za razumijevanje - kazao je on.

Žužul nije komentirao dugovanja prema radnicima.

Podsjetimo, u listopadu prošle godine hrvatski mediji pisali su da Skladgradnji prijeti stečaj. Predlog za otvaranjem stečajnog postupka podnijela je FINA, koja je utvrdila da ta tvrtka duguje blizu 13 milijuna kuna.

Naslovnica Biznis