StoryEditorOCM
Biznissve zbog profita

Koliko je sigurna hrana koju jedemo? Trgovci besramno prepakiraju proizvode pred istekom roka, neki ugostitelji upućuju kuhare da 'malo odrežu to trulo', a ono što rade pojedini mesari pravi je užas

Piše novac.hr
9. lipnja 2019. - 12:46
zdravko_peric6-290515.JPG

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) prvi međunarodni Dan sigurnosti hrane odlučila je posvetiti borbi protiv pokvarenih namirnica; problemu koji je brojnim Hrvatima vrlo dobro poznat.

Prema podacima WHO-a, zbog korištenja pokvarenih namirnica svake godine život izgubi više od 400 tisuća ljudi. Samo u Europi godišnje 23 milijuna građana oboli od trovanja hranom, od čega gotovo 5.000 ljudi od toga i umre.

- Ovo je jedinstvena prilika kojom želimo potaknuti svijest o opasnosti pokvarenih namirnica, tako da osiguramo da hrana bude čista u cijelom ciklusu proizvodnje; od poljoprivrednog imanja do našeg tanjura – izjavio je Tedros Adhanom Ghebreyesus, predsjednik WHO-a u razgovoru za DW, a prenosi novac.hr.

Dok predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije apelira na sve sudionike p...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:52