Novosti Crna kronika

'dio skupine huligana?'

Čista Velika šokirana uhićenjem kod Senja: 'Mali Jerko uopće nije sklon provokacijama i ekscesima'

'dio skupine huligana?'

Policija je u srijedu uhitila trojicu mladića pod sumnjom da su bili dio organizirane skupine huligana koja je u noći na nedjelju u kod Senja postavila barikade i iz zasjede napala riječke navijače koji su se vraćali iz Splita.

Iza rešetaka su završila trojica Šibenčana: Luka Mrčela (27), Jerko Pešić (21), Šibenčanin koji sada ima adresu u mjestu Čista Velika (Vodice), a po zanimanju je nautičar sa završenom srednjom pomorskom školom, i Damir Rak (21), student za kojeg se također navodi da je završio srednju pomorsku školu.

Druga dvojica uhićenih - Jerko Pešić i Damir Rak nisu toliko poznati široj javnosti. Stoga smo o njima informacije mogli dobiti na kapaljku.

Stanovnici Čiste Velike nemalo su iznenađeni činjenicom što se njihov sumještanin Jerko Pešić (21) našao u žarištu priče o napadu na navijače Armade kod Senja, zbog čega je završio u istražnom zatvoru u Rijeci:

- Mali Jerko uopće nije sklon provokacijama i ekscesima. On uopće nije neki žestoki navijač Hajduka, niti ide po utakmicama. U selu ima koliko god hoćete gorljivijih navijača "bijelih"- vele nam u Čistoj Velikoj, selu u vodičkom zaleđu odakle je i Ivan Pešić, trenutačno najbolji nogometaš Splita.

Našim sugovornicima uopće nije jasno kako se Pešić našao u društvu koje se zaputilo prema Senju:

- Ne znamo uopće što im je bilo da su išli gore. Sve nam se čini da se Jerko našao u krivo vrijeme na krivom mjestu - govore u Čistoj Velikoj.

Naslovnica Crna kronika